~~~KETENANGAN HANYA TERLETAK DI HATI..APABILA KELUARGA MERESTUI SETIAP LANGKAH KITA DI MUKA BUMI INI...DAN YANG LEBIH PENTING ALLAH S.W.T REDHA DGN APA YANG KITA PERBUATKAN DI MUKA BUMI INI~~~~~AKU KINI LEBIH BERSEDIA DAN IKHLAS DALAM MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PELAJAR,ANAK DAN JUGAK TUNANGAN ORANG...ALHAMDULILLAH..~~~SEMOGA AKU SUKSES DALAM MEMPELAJARI ILMU-ILMU AKHIRAT, ILMU-ILMU SEBAGAI ISTERI, ILMU SEBAGAI KAKAK, ILMU SEBAGAI ANAK DAN JUGA ILMU SEBAGAI HAMBA-NYA~~~~~~~~

Iklan

Friday, June 25, 2010

Ilustrasi Kartun dari MOMOKZ untuk Ah Moy

Salam semua~~

Sambil bukak lagu raya, Sudirman. apa kes?

Selamat pagi walaupon lagi 1/2 jam nak tengahari...ala pagi jugakkan. Hah! Silakan baca entry Oh! MOMOKZ sebelum saya bercerita lebih panjang lagi. Semalam saya menerjah sekali lagi blog Budak Nakal Yang Baik, dan sungguh la terkejut sebab beliau buat entry tentang saya. Walaupon entry beliau tak der la panjang satu depa, tapi saya cukup bangga sebab ada jugak org nk buat entry pasal saya. pergh! saya terasa macam nak banjer dia makan mi bandung plak.

Budak Nakal Yang Baik ni ada buatkan satu kartun tuk saya, jom baca entry dia Domo Arigato! Comey kartun dia, macam saya hahah! sungguh perasa I. 

haha! saya sangat comel..like princess

Terima kasih MOMOKZ!

MOMOKZ pesan kalau korang pon ada wat review or post entry pasal dia nnti dia akan buatkan kartun macam muka korang. Koran nak tak? Sila klik Blog Budak Nakal Yang Baik, kalau tak nak sila lah baca entry saya yang comel.

ok!
bai!

Thursday, June 24, 2010

PINKLOLIPOPS 1st FREE GIVEAWAY

Salam readers~~

Yes saya join lagi Free Giveaway dari Pinklolipops.blogspot.com dan hadiahnya cukup la menarik. Saya sangat la suka. Yes! Anda sungguh baik hati Puan Ayu Rosly. Saya haran anda akan pilih saya sebagai pemenag. Harap-harap anda akan pilih saya yerp. Mekasih banyak-banyak kerana membuat giveaway yang sungguh senang nak follow. Hehehe. Lain kali sila buat giveaway macam ni lagi ya. Saya sangat suka.

inilah header blog Pinklolipops.com


Saya ada beberapa cadangan buat Puan Ayu Rosly, kalau ada rezeki lebih Puan Ayu Rosly boleh la buat header dan badge yang menggambarkan identiti blog puan. Yes! Dan rekaan-rekaan manik anda pasti akan mendapat perhatian dari org lain dengan first impression. Dah itu jerk dan saya cadangkan anda boleh la refer pada Wansteddy Studio, mana tahu ada design yang cantik-cantik ke tuk represent diri anda? hehe..

saya sangat sukakan mesin jahit ni, berapa ek harga dia? saya pon nk mintak satu kat abg saya la.

So far saya sangat sukakan hadiah giveaway anda, wah sangat2 lah mahsyuk. Lain kali leh la buat hadiah baju kurung Japanese Contton macam yang anda tunjuk masa attend Sewing Course. Cantik kainnya. Saya sangat suka. Ada rezeki lebih saya nak cuba la order dengan anda. Ya, doakan saya menang ya kawan-kawan.

dan kalau saya boleh pilih hadiah saya, saya nak pilih yang ini untuk emak saya. Boley tak?

Dan korang join lah sama dalam persaingan sihat ni. Jom kita sama-sama memeriahkan blog Puan Ayu Rosly ni. Hehe.. Biar gempak. Oleh itu mari ramai-ramai join contest ni.

Saya tagkan Giveaway ni kepada Noie, Yuyu, dan jugak Coben

ok bai!

Contest Teka Gambar Ilusi

Salam readers~~

Saya join contest lagi. Entah contest yang ke berapa agaknya saya pon tak kira. Well saya carry on saja. Hehehe.Contest kali ni saya tahu dari http://misznierah.blogspot.com/. Saya malas sikit la nak cakap banyak-banyak sebab page saya lems sikit nak loading, maklum la ramai org nak view page saya ni. blwekk!!sungguh perasan la kamu ni. Nak join tak contest ni? segera la klik banner di bawah dan segera join sebab mungkin dateline di tutup awal sebab dia tak bagi lagi due date contest ni. Jom klik-klik. 


Sila klik contest list saya kalau nak tahu macam-macam jenis contest yang saya join.Anda pon join lah sama ya. Sama-samalah kita memeriahkan suasana Malaysia Giveaway. Dan kalau anda berminat nk saya terjah blog anda dan buat post (mempromosikan) tentang blog anda sila tinggalkan komen dan link blog anda di entry Oh! MOMOKZ 

Dan korang join la contest-contest yang ada di blog saya sebelum ia tamat tempoh.
Ok! Bai!

Oh! MOMOKZ

Salam readers~~

Saya ni suka kartun. Baik dari Spongebob The Squarepant, sampaila ke zaman Popeye The Sailorman, dan tak lupa juga saya sangat-sangat minat dan asyik dengan Upin & Ipin. Siapalah yang tak kenal dengan animasi 3D yang menjadi kegilaan kanak-kanak di Malaysia dan di Indonesia. Anda semua jugak pasti tidak lupa dengna kartun Lat, The Kampung Boy. Hah! Confirm anda semua ni masih keanak-anakan lagi walaupon sudah berjanggut dan sudah pegang tongkat. 

link to M.I.B
ini badge budak nakal yang baik , sila klik untuk ke blog beliau

Ini menunjukkan anda masih ada kasih dan sayang zaman kanak-kanak, dan sesetengah mereka yang mempunyai bakat dalam grafik dan juga animasi mengadaptasikan keriangan dan suka duka zaman kanak-kanak sebagai modal untuk menerbitkan sesebuah karya macam cerita Anak-Anak Sidek yang berdasarkan kisah benar pemain-pemain Badminton handalan negara. Setiap petang jam 5.30ptg well! lebih awal dari itu sebenarnya sampai kena marah dengan emak sebab tak tolong emak sediakan juadah berbuka beramai-ramailah kami bersila depan tv menonton rancangan kartun kegemaran kami adik beradik. 

Dan entry kali ni saya mahu memperkenalkan MOMOKZ The Movie. Eh! Silap. Bukan bukan. Haha, saja jer melawak. Sebenarya, semasa saya sedang ber-blog-jogging saya terserempak dengan blog cute ini, MOMOKZ yang di miliki oleh Khairullizam Selamat yang dilahirkan di Johor wah! anda adalah orang Johor? saya lagilah teruja. Hidup JOHOR!!

Ilustrasi Kucing ini adalah hasil karya Khairulizam. Dan saya sangat suka kucing. Saya harap Abg Sayang saya dapatlah benarkan saya bela seekor kucing yang mandul di dalam rumah baru kami nanti. Boley tak abg? 

GIVEAWAY at F.O.S

Salam readers~~

Salam kepada semua. Yes untuk hari ini saya terjumpa giveaway yang mempromosikan barangan online shop berupa beg buatan tanga, omputih kata Handmade Beg. Sungguh cantik dan sungguh comel. Kalau saya ada duit banyak saya mesti akan beli dengan banyaknya dan di jadikan sebagai hadiah kepada rakan atau ibu dan adik-adik perempuan saya..haha biasalah barang-barang comel macam ni cuma orang perempuan jer yang minat. Lelaki ada volunteer ker?Tanpa membuang bebel saya lagi, mari kita review sekejap beg-beg comel Firdanii Online Shop.Saya tunjuk satu beg dan sila Read More tuk baca lebih lagi.

Oh sungguh comel kan beg ni.

Wednesday, June 23, 2010

Eset Nod32 Antivirus menghentam Trojan Durjana!

Salam readers~~

Korang nak tahu! Hari ni masa masuk kelas StaadPro, lappy Acer Aspire 5050 saya ni buat hal. Tetiba jerk dia tak mau on. Habisla. Dah la saya lewat 1/2 jam ke kelas Mr.S lepas tuh dia tak mau on plak. Saya dah agak dah. Maka saya cabut la dia punya adapter dan jugak bateri bagi cool. ada ke cara macam tuh? apa-apa jer la asalkan dapat menyedapkan hati saya. 

Saya buat muka bodoh dan selamba jerk hari ni. Sungguh berani saya kan. Hahaha. Tapi kalau nak dibandingkan dengan kanak-kanak Internationals (Nigers dan so on), mereka lebih teruk dari saya. Mereka langsung tak bawa apa-apa ke kelas. Dah la ini kelas StaadPro, mestilah ada software dan jugak apa-apa yang patut tuk menyalin. Ini dengan senang hatinya kebanyakan mereka hanya membawa diri macam nak pegi pasar ikan la plak. Wah! Adakah mereka sungguh expert dari Mr.S yang juga terpaksa membawa lappy dan jugak bahan-bahan untuk mengajar ke kelas? Wow! Kalau begitu lebih baik saya belajar dengan rakan sekelas saya dan abaikan Mr.S. saya memang suka buat stok perli!!


ahh!! korang ikut kepala korang je kan..pastu suka ambil mudah jerk..

Nasib baik lappy saya sudah ok, tapi tetap merangkak-rangkak masa on StaadPro Software dan jugak masa nak apply load ke seluruh struktur column (tiang) dan jugak beam. Adoi!! Sah ini mesti gara-gara Virus dalam kepala otak, saya terfikirkan Trojan, aiseyman!! 

Woi! Takkan blah macam tuh jerk??


Tuesday, June 22, 2010

Good Morning Mantin

Salam readers~~

Yes, pagi lagi dah terfikir nak terus berblogging. Dalam kepala otak masih tak boleh singkirkan perkataan 'blogging'. Yes! ini tandanya saya di ambang menjadi blogger teggar. Macam blogger-blogger terkenal kan. Ala korang macam la tak kenal sapa ek. Lu pikirla sendiri! Tak leh cakap banyak nanti kena saman! 

sila bercakap dengan tangan yer!


Contest Bergaya Dengan Baju

Salam readers~~

Saya join contest lagi...yeay...sungguh seronok dengan hobi baru saya ni. Hehe. Dan kali ni Cik Candy Dandy buat contest Bergaya Dengan Baju. 

sila klik banner rasmi contest ni kalau nak join contest ni..jom join.

NisaChoc Giveaway

Salam readers~~

Yes saya nak join giveaway lagi ni...hehehe...dapatlah saya kumpulkan contest banyak-banyak.Cik Nisa ni sendiri yang jemput saya suwuh join. Saya pon join la sekali.Hehe..Simple je giveaway ni. 


Monday, June 21, 2010

Painting Da' Rainbow Giveaway

Salam readers~~

Saya join giveaway lagi. Semoga tuah saya nampak di kaki..Eh eh dah macam ayam plak. Semoga Puan Nini dpat memilih saya sebagai pemenang bertuah. Sebenarnya saya dah lama tahu pasal giveaway ni, cuma betul-betul tak berkesempatan nak buat entry pasal giveaway ni. Dan sekarang, yes saya dapat jugak menjoinkan diri saya dalam giveaway ni.

Sila lah click banner giveaway ni kalau anda nak join giveaway ni.

Baby and Me GIveaway

Salam readers~~

Saya join giveaway lagi..yeay..sungguh seronok..inilah hobby saya. Join giveaway dan contest..Inilah dia badge giveaway ni..kalau nak join sila click badge ni ya dan ikut syarat-syarat yang telah di tetapkan. Terima kasih keapda Puan Nia yang rajin dan sungguh baik hati mengadakan giveaway ini. Dan saya sangat-sangat familiar dengan animasi dari badge Puan Nia dan saya saya agak ia adalah hasil Kreativiti Emila Yusof. Yes, saya sungguh pandai, dan saya pon sangat suka akan hasil karya Puan Emila Yusof.



Baby & Me

Giveaway ini bermula pada 14hb Jun 2010- 14hb Julai 2010. Silalah cepat-cepat men-joinkan diri anda dalam giveaway ini. Dan kalau dah menang tuh buat la posting pasal victory anda kan. Ada syarat-syaratnya kalau nak join giveaway ni. Sila baca ya:

Myfaheem.com ada SURPRISE sempena HARI BAPA

Salam readers~~

Akhirnya setelah men-restart Acer Aspire 5050 saya sebanyak 5 kali dalm satu hari ini akhirnya saya dapat la menjoinkan dalam contest yang baru saja saya jumpa ini. Myfaheem.com mengadakan satu surprise sempena hari bapa kalau berjaya akan dapat hadiah la apa lagi kan. Myfaheem.com sedang mencari 4 pemenang iaiatu (3 pemenang + 1 referrer tertinggi).

comey kan banner web Myfaheem.com? Sila klik sini tuk Join Contest. 

Saya dapat tahu contest ni pon dari Cik Dahlia. Maka refferral saya ada Cik Dahlia. Maka korang-korang yang tahu contest ni melalui saya, maka Ah Moy adalah referrel korang. Ingat tau, saya adalah referrel korang. Jangan lupa. 

Cara-cara nak join contest ni senang jerp:

#1 Sila buat entry bertajuk ' Myfaheem.com ada SURPRISE sempena HARI BAPA' dan tinggal link anda di ruangan komen di sini

#2 Promosikan link contest Myfaheem.com ni untuk merebut hadiah bagi refferrer tertinggi (Faheem akan rujuk pada GET CLICKY atau NUFFNANG untuk menentukan pemenangnya).Macam mana nak nak promote? Korang semua boleh buat macam-macam cara dengan memasukkan link contest ni di akhir setiap entry korang atau korang nk buat banner sendiri pon boley atau apa-apa sajalah asalkan membuka peluang kepada visitor korang tuk click pada contest ni. 

#3 Tarikh tutup akan di beritahu kelak. Sila lah merajinkan diri anda melawat ke sini.

#4 Ada hadiah tambahan tuk peserta PALING AWAL.

#5 Pemenang akan ditentukan melalui CABUTAN oleh Faheem yang kecil tuh. Harap-harap saya menang la yerk.

Baiklah saya pon nak mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada kawan-kawan blogger saya dan jugak follower-follower saya kerana telah menyokong saya selama ini. Saya berharap anda semua berusaha dengan lebih gigih untuk menjadi Blogger Malaysia yang berhemah dan berbudi bahasa. Terima kasih kepada anda semua yang sering melibatkan dalam aktiviti-aktiviti yang di anjurkan oleh blogger Malaysia seperti Myfaheem.com dan ramai lagi.

Akhir kata, semoga saya menang dalam contest ini. Faheem, sila pilih saya ok. Terima kasih,
Itu saja saya mampu ucapkan.

Nak dapat Acer Free?? Sila teliti syarat-syaratnya di 'Hidup Untuk Memberi' dari Denaihati. 

ok bai!

Design Week!! Coming Soon..

Salam readers~~

Hari ini saya memulakan hari Isnin saya dengan kelas Water and Environmental Engineering dengan Lecturer Baru. Happening ker? haha..macam mengantuk di awal kelas adalah.Well kita akan bercerita lebih lanjut tentang lecturer baru ini, Dr.Md Rowshon Kamal ini. Hensem ke? haha..korang pk la sendiri..Cuba teka dia asal dari mana? 


saya suka dan sayang nota saya..see...siap lukis-lukis lagi..
sebab tuh saya cuma pinjamkan nota pada org yg saya berkenan jerk..hehe
jgn marah...

Lepas jer habis kelas WEE, saya pon temankan la Cik Yati pergi check result. Kami pon sama-sama check result. Bukan main dia risau akan Subject Geomechanic dia, rasa macam lebih dari 5 kali dia check result board kat Blok A5 tuh. Hee...sampai terpusing-pusing kepala saya. But, sambil saya bosan menilik kertas result yang di tampal di dinding saya ada terpandang satu poster. Sungguh menarik!!

Poster Design Week yang di anjurkan oleh School of Media Arts and Design (SOMAD--ada serupa macam So Mad tak?) dan jugak oleh Academy of Architecture and the Visual Arts (AAVA). Kalau dari dulu course ni ada confirm saya masuk. Tapi dah agak terlambat kot saya nak apply tuk course ni sebab lepas ni saya nak g kahwin.Hehe jangan marah.

Apa yang menariknya Design Week ni, ia akan berlangsung dari 26-31 Julai 2010 yang berlangsung selama 5 hari. Dan kepada seluruh pelajar Legenda, silalah dapatkan borang penyertaan di Reception Counter (Lobby)..tak pon usha jerk Khor (012 913 7246) dan jugak Aloysius (016 412 4563). Well saya tidak dapat memastikan sama ada penyertaan ini terbuak kepada pelajar Legenda saja atau pelajar di luar Legenda leh join ke tak. huhu..Ini saja maklumat yang saya perolehi. Lain-lain hal, esok-esok jer la saya tanya. Hehehe..

If you are crazy, creative, confident or not, you're so invited to this workshop: 

Design Workshop
Day #1 Graphic Design
Day #2 Photography
Day #3 Animation
Day #4 Exhibition
Day #5 Awards

*Limited seats open for registration at Early Bird Rates


ini la posternya...saya ingat nak jer cabut poster yang ada kat board tadi..nasib baik cik yati bagi petunjuk arah suh amik form kat reception counter..ahaha..sengal kan ada student mcm saya...

Macam yang kita sedia dah tahu, workshop masa design week ni ada 3 iaitu graphic design, photography dan jugak animation. Tapi harga lain-lain mengikut kategori macam kat bawah ni. Sila ambil perhatian ya:

Early birds (sehingga 20hb Julai 2010)
# 1 Workshop-RM50 (1pax) *pilih salah satu workshop saja
# 3 Workshop-RM100 (1pax)

Normal Price
# 1 Workshop -RM65 (1pax)*pilih salah satu workshop saja
# 3 Workshop -RM120( 1pax)
# 1 Workshop (group) -RM150 (3 pax)*pilih salah satu workshop saja
# 3 Workshop (group) -RM300 (3 pax)

Dan kepada pelajar kolej saya yang berminat, tak kesahla amik course apa pon, asalkan yang betul-betul berminat, sila lah mendaftarkan diri dengan kadar segera kalau anda nak harga early birds. Sebab saya rasa saya pon nak join. Tak kesahla harga early birds ke harga biasa. Saya akan cuba hapdate perkembangan Design Week ini.

Dan jangan lupa dapatkan borang pendaftaran di reception counter ye dan bayar cash kepada mereka-mereka di bawah ni:
                                       $$ Khor - 012 913 7246
                                       $$ Aloysius - 016 412 4563

Ok. selamat menyertai...kalau nak muka anda terpampang di blog saya silalah join Design Week Event ni ya. Terima kasih.

Bai!

Anda suka nak baca lagi? Mungkin Entry di bawah ni menarik minat anda. Silah baca

Acer Dah Uzur?

Salam readers~~

Korang ingat lagi tak Peraduan Hidup Untuk Memberi Dari Denaihati? Mesti korang ingatkan? Kalau tak ingat sila baca entry Hidup Untuk Memberi Acer Free Dari Denaihati.

Saya tertarik sangat-sangat dengan hadiahnya...Yalah...org nak bagi peluang menang Acer.Mestilah kita teruja kan..Saya kalau boleh nak sangat-sangat Acerr Baru tuh...Sebenarnyer saya ada Acer Aspire 5050.  Saya beli dengan Duit Pinjaman MARA saya...Sekarang usianya dah mencecah 4 tahun.Sekarang ni pon Acerr saya ni dah uzur..kesian dia..

ni la hadiahnya..korang nak join contest nih? klik jer kat pic nih...

Bateri dia dah kong habis dah...dah tak boleh retain charged...hurmm so terpaksala saya on direct supply...kalau adapter takder x boleh nak on. Saya gunakan lappy Acer saya ni setiap hari...well setiap masa kot.Hehe..Tapi sebagai bakal Engineer yang masih ada 6 bulan lagi untuk menghabiskan pengajian di Kolej ni, saya sangat-sangat perlukan Acer baru...ni saya cerita serba serbi pasal Acer Lama saya ni ok!

1. Bateri dah kong---bateri laptop saya ni dah setahun tak boleh retain rechargeable.So terpaksa saya on dengan adapter cucuk kat plug. Kalau dalam kelas tuh terpaksa la saya mencari-cari plug untuk disambungkan supaya lappy kesayangan saya dapat on dan barulah saya memulakan kelas. Saya adalah pelajar Civil Engineer dan mempelajari StaadPro, MX Road Design, dan Autocad dan jugak Skecth Up adalah wajib..Jadi laptop Acer adalah perkara yang penting buat saya..So dalam sem baru ni agak leceh jugak nak on lappy dengan adapter saja.Tak dapat la merasa nikmat wifi...Sekarang kan zaman IT..di mana-mana saja ada internt. 

2. Huruf T dah tanggal---Korang nak tahu tak, disebabkan saya terpaksa berusaha keras dengan SoftwareSkecthup ni huruf T saya telah secara tak sengaja tertanggal..maka laptop saya dah tak lengkap tanpa huruf T. Habis, macam mana saya tekan huruf T tuh? saya tekan sajalah sampai huruf T tuh appear kat skrin. Well..sampai panas agaknya saya rasa kat plate tuh..harap xder la ada wyre short kan..kang terkezut plak saya..

3. Laptop panas--dalam masa 3 bulan ni kipasnya sudah tidak berfungsi. Maka kepanasanlah laptop kesayangan saya ni. Baru je kejap tadi dia mati dengan sendirinya sebab sudah terlalu panas. Kesian lappy saya berpeluh-peluh dia menampung kepanasan. Hurm..nak buat macam mana kan..Nak pegi service..duit takder.Maklum la saya orang belum ada harta.Tapi kalau saya dapat Acer baru tuh boleh saya gantikan lappy lama saya ni..

4. Memori sudah sendat---saya nak on Words 2007 pon nak kena tunggu 2 minit baru la leh open..hurmm..Saya bandingkan dengan acer kawan saya yang baru--berbeza sangat-sangat..sungguh laju berdesup-desup...tapi saya masih macam kura-kura maka saya terpaksalah bersabar dengan kerenah Acer saya yang sudah tua ni.Saya pon xder save or donwload movie atau apa-apa software pon ataupon install apa-apa software yang merepek-repek.Tapi tetap juga lambat. Maafla ye baby, saya tak dapat nak upgradekan Ram awk.. saya pon tak dapat nak gantikan bateri baru untuk awak...ini saja yang saya mampu...awk silalah bertahan yer..I need you so much...

cuber la tengok cuma 448 MB of RAM jerp..:(

Saya sayang sangat-sangat kat awk Acer Aspire 5050...kalau ada tuah awk boleh la saya gunakan awk sehingga akhir hayat saya..Tapi buat sementara ni awk duduk dengan saya tanpa banyak kerenah ya..Please-please..Silalah jangan hang dan silalah jangan mati sendiri lagi.

Saya harap En.Denaihati akan bermurah hati untuk memberi kan saya Laptop Acer Baru kepada saya...
Silalah sokong saya dan silalah appoint saya sebagai referrel anda yer....

Terima kasih saya ucapkan..

p/s: tengokla nak donwload pic pon macam larat tak larat jerk..hadoi...nnti saya cuba upload lagi ...akhirnya berjaya jugak upload pic...

Sunday, June 20, 2010

Burger Daging Double Special dan Cicak??

Salam readers~~

Saya kembali lagi dengan beger daging duble special...hehe...saya sungguh lapar malam ni setelah penat ber blogging..maklum la memerah otak memikirkan entry yang best-best actually tak jugak...hehehe. Saya pon pergi la beli beger kegemaran saya di kedai beger kat belakang hostel saya...saya order macam biasa la sambil mata saya mencari-cari abg beger tuh....adehh!! abg beger tuh ada plak...lepas order cepat-cepat saya pegi cari port nak tunggu beger siap...

Siap jer saya terus hulur duit kepada abg yg lagi satu tanpa memandang abg yang tengah buat beger tuh.Ala korang mcm tak tahu saya tak suka la org lelaki sengih-sengih kat saya nanti saya perasan plak...lagi pon abg beger yang tengah buat beger tuh sebelum ni sibuk usha saya cet! kan saya dah perasan...so malu la la saya dia asik tenung muka saya sambil sengih-sengih..ishh ngeri plak kan..org lelaki memang selalu macam tuh ker? sila tanya diri anda sendiri ok...

Dan saya cepat-cepat menuju jalan pulang sambil usha-usha kereta-kereta yang tersadai di parking sepanjang blok hostel Legenda...hurmm...gila kaya dak-dak kolej aku ni..kan saya dah cakap..confirm anak-anak Dato' diorang semua ni...

Saya pon meneruskan la hajat saya makan beger...aummm..sungguh sedap sambil sudu dan garfu di tangan saya makan dengan kenyangnya..mesti koang pelikkan saya makan beger dengan sudu garfu..saya dah kena gelak dengan Cik Diba...haha...well...saya senang pakai sudu dan garfu..tak tahu kenapa...dah habit la katakan..lepas jer habis makan saya pon nak la buang sampah kat dapor...sambil saya masukkan sampah dalam plastic tetiba plak ada cicak merayap kat kaki saya..menjerit la saya...sambil geli-geli.....eeeeeee....saya cukup geli dengan cicak...well geli-geli pon masih berani nak halau cicak ok....takder la sampai 1m lompat tinggi sebab geli keterlaluan dengan cicak...

hehe....ntah mana datangnya cicak2 tuh semua...

ok bai!


Khairunshop Giveaway

Salam readers~~

Salam..ya saya menjoinkan diri dalam giveaway..byk betul giveaway saya kan...hehe sungguh seronok...harap-harap kali ini saya sungguh bertuah ya...nak jugak merasa dapat hadiah daripada KhairunShop ni. 


4 EASY steps
1) be KhairunShop follower done!!
2) Post about this Giveaway on your blog and and link this post done!!
3) Add link http://khairunshop.blogspot.com on your blog list done!!
4) Leave your link comment on this post and choose ONLY 1 PACK (CRAFTER PACK or CRAFT LOVER PACK) done!!


CRAFTER PACK:
- 4 design grosgrain ribbon (0.5 meter/each)
- 2 pcs headband
- 5 pcs split rings
- 5 pcs 2.3 cm round back pins
- 5 pcs 2.0cm brooch pin
- 5 pcs 4.5cm alligator clips
- 5 pcs white tiny alligator clips
- 2 sets 4.5cm snap clips and covers
- 20++ assorted colours and shape buttons

CRAFT LOVER PACK
- flower headband (yellow red)
- pink rabbit hp charm
- white head rabbit hp charm
- blue face coin pouch
- blue monster bookmark
- 10pcs flower snap clip
- 2pcs duck (glow in the dark)

Dan saya nak pilih Craftter Pack...yes...saya suka sangat item-item ni..mesti comey2 kan...hehehe..
ok bai!!

Contest Meaning of Love

salam readers~~

Saya ingin menyahut contest Meaning of Love..Sila klik (http://innocentemjay.blogspot.com) kalau nk join contest ni..dan boleh jugak klik pic kat bawah ni....:)


Perkara yang buat cyg jatuh cinta pada abg



1. Suara abg--pertama kali berjumpa di ym...pertama kali dapat mendengar suara abg bila kita bertukar-tukar no hpcyg terus jatuh cinta tanpa perlu ada sebab...cuma satu sebab...cyg suka mendengar suara abg...

2. Senyuman--senyuman abg betul-betul buat cyg tersiu malu..seperti tiada tempat mahu bersembunyi lagi...akhirnya senyuman cyg pon menjadi semakin lebar...

3. Gelak ketawa--setiap kali abg gelak..cyg pon akan gelak sama dan cyg akan sentiasa merenung abg gelak sampailah abg habis gelak...semua ni cyg dapat perhatikan bila abg gelak dalam panggung...cyg takkan rasa malu bila abg gelak besar sampai dengar satu hall..malah cyg pon akan gelak sama tanda cyg happy....

Dengan tiga perkara ini---cyg mula mengenal tabiat abg, karakter diri abg, keserasian antara kita dan juga rasa sayang cyg dengan abg....alhamdulillah...kini kita hanya menanti tarikh besar...moga di perluaskan jalan buat kita..aminn...

Makna cinta bagi saya



1. cyg akan sentiasa memeluk bear kuning yang abg bagi pada pertama kali kita jumpa...sampai bila-bila pon hadiah teddy bear tuh tetap akan jadi hadiah no 1 cyg dari abg...bila cyg rindu abg cyg akan sentiasa peluk bear tuh...cyg akan bercakap dengan bear tuh dan cyg akan sentiasa mengenang saat-saat gembira kita waktu dulu


2. cyg akan masak makanan kegemaran abg bila abg datang jumpa cyg...cyg cuma berpeluang masakkan abg
beberapa kali jer...tapi cyg sentiasa rasa masakan cyg tetap tak sedap...sebab tuh cyg akan belajar masak ikan pari asam pedas yang mak abg selalu buat...walaupon tak sama rasanya cyg akan belajar buat masakan kegemaran abg sampai pandai...i promise...

3. bila abg penat balik kerja cyg akan picitkan bahu abg, cyg tak akan marah-marah dengan abg...cyg takkan  tinggi suara dengan abg...sebab cyg tahu abg tak suka cyg tinggi suara dengan abg...cyg ikut cakap abg... kalau cyg marah pon cyg akan pendamkan saja...ok?

4. kalau abg muka ketat masa bawak kereta cyg diam jer dan cyg akan pandang tempat lain..sebab cyg x mahu menambahkan ketat di muka abg...sebab cyg tahu bawak kereta manual ni menyebabkan kaki abg sakit. lenguh2...dan badan abg pon lenguh2...cyg takkan marah atau kecil hati kalau muka abg x happy masa bawak kereta...

5. cyg akan berbelanja pada yang perlu sahaja...yang betul-betul perlu sahaja...cyg tak akan mintak hadiah atau cyg takkan paksa abg untuk ingat hari jadi cyg...tapi cyg akan sentiasa ingat no telefon abg, hari jadi abg
dan hari-hari kita berjumpa....

6. cyg akan sentiasa cal abg...dan cyg mintak maaf kalau cyg ter-cal abg pada waktu yang salah...setiap kali cyg buat salah ataupon ada sesuatu yang buat abg geram, kecil hati, merajuk, marah dengan tempat kerja abg, atau apa-apa saja masalah yang mengundang 'masam di muka abg...cyg akan minta maaf walaupon puncanya bukan dari cyg..

7. cyg akan beri abg waktu untuk bersendirian kalau abg inginkannya...cyg takkan bertanya banyak soalan dan cyg takkan banyak kerenah dengan abg...cyg akan beri waktu untuk seluruh hidup cyg...cyg sanggup tunggu abg seumur hidup...this i promise...

8. cyg hanya akan menangis untuk abg bukan tapi untuk orang lain...cyg akan serta merta nangis kalau abg marah cyg...cyg hanya akan bersedih kalau abg jauh dari cyg...cyg akan layu kalau abg tiada.....

9. cyg akan sentiasa baca mesej-mesej abg berulang-ulang kali kalau abg tak dapat mesej cyg sebab penat or bz ataupon abg kehabisan kredit...sebab tuh cyg akan buang mesej bila inbox penuh...kalau abg xder kredit cyg akan sedaya upaya top-up kan no fon abg..insyallah rezeki sentiasa ada..

10. kalau cyg jalan-jalan pergi kedai cyg takkan pandang lelaki lain...cyg sentiasa halakan pandangan cyg ke lantai atau ke mana-mana saja dan cyg akan sentiasa buat-buat pekak kalau ada org usha cyg...cyg akan sentiasa menyediakan penyepak kaki dan penumbuk tangan kalau ada lelaki tidak di kenali buat cyg rasa tak selamat...waktu tu cyg betul-betul perlukan abg...rindu sangat...

11. Kalau abg sakit, cyg akan cuba sedaya upaya cyg untuk carikan ubat untuk abg...cyg sanggup gadaikan apa saja barang berharga cyg...sama macam apa yang abg buat untuk cyg...pasti cyg takkan penat untuk jaga abg...

12. cyg takkan mintak bunga ros lagi dengan abg...sebab cyg tak mahu susahkan abg pergi beli bunga dan pastikan bunga tuh tak layu sebelum jumpa cyg...cyg x kesah kalau tak dapat bunga asalkan dapat jumpa abg...

13. cyg mintak maaf kalau cyg suka kejutkan abg bila abg tengah rehat dengan phone cal...cyg janji cyg tak buat lagi....

14. cyg takkan merungut kalau abg x dapat luangkan byk masa berjumpa cyg...dan cyg xkan marah kalau abg cuma mampu jumpa cyg 3 bulan sekali cyg takkan marah....

15. cyg takkan pernah jemu dan cyg takkan pernah penat mengucapkan 'I LOVE YOU' sepanjang umur cyg..dan kalau boleh abg jgn la lucutkan panggilan 'cyg' tuh dari cyg untuk seluruh hidup cyg yer?

16. cyg takkan sekali-kali tinggalkan abg sendiri bila berjalan-jalan dengan abg...cyg pon takkan lepaskan tangan abg walaupon abg dah tak mampu memegang erat tangan cyg..dan cyg akan sentiasa menjadi mata abg...membawa abg ke mana-mana yang abg mahu...

Akhir sekali satu saja yg cyg mintak....cuma satu...

15. Cyg nak abg sentiasa tersenyum,ketawa, gembira, happy kerana cyg hanya dapat hidup dengan riangnya bila abg senyum....senyuman abg cyg anggap seperti matahari yang sentiasa menyuluh hidup cyg....cyg bersyukur Tuhan beri jodoh sebaik abg....bila sampai seru cyg tak banyak membantah....cyg terima dengan senang hati dan penuh kesediaan..cyg terima apa saja kemungkinan....dan tahu tak abg, cyg letakkan 100% kepercayaan terhadap abg? Cyg percayakan abg 100%. Cyg pon tak mintak duit yg banyak dari abg dan kalau boleh cyg tak mahu abg penat sebab cyg...sebab cyg sayang abg sampai  bila-bila...

sampai bila-bila...

kerana perkara pertama yang buat cyg jatuh cinta adalah suara abg...

saya cuma rindukan abg saya saja.......I LOVE YOU SO MUCH....

p/s: betul kata Ida, cyg akan bosan bila abg tak ada.....


Saturday, June 19, 2010

Yang tertonggeng!!

 Salam readers~~

Pagi-pagi lagi dah menghadap internet yang sungguh lembap..siput pon x lembap macam ni.. Jadi anda di nasihatkan pakai streamyx sendiri yer..khas tuk diri anda sendiri...semenjak saya menghabiskan 4 tahun di kolej ini saya tidak pernah merasa nikmat internet yg laju secara konsisten...sedih kan...sudah la memberi khidmat percuma membawa nama kolej...kemudahan utama sukar di beri...

Kolej saya sakit

adoi!
saya kecewa...apa nak buat..dah nasib di tindas...maklumla saya ni cumalah student...tak berhak nak cakap apa-apa...MPP di kolej saya pon macam malap jerk...tak tahu la hidup lagi ke tak...tak amik tahu pon...huhu....

sila lah makan ubat yer!!

Secara jujurnya...saya tak bangga pon dudk dalam kolej ni..even kolej ni dah naik taraf jadi Universiti sekalipon...tak tahu kenapa....sebab banyk sangat yang saya tak puas hati dalam kolej ni...Dah la masa mula-mula masuk sini ejen yg bawa saya masuk cukup mulut manis...cakap boleh bayar sikit-skit sekali dia perah duit saya dalam masa yg singkat...kesian parents saya...mana nak cekau rm2000 dalam masa yang singkat...gila kau..akhirnya terpaksa abah kerja kuat sampai abah demam-demam....saya memang salahkan kolej ni 100%...saya pedulik hapa!!!suka cakap tipu...


Sila jangan jadi orang tak jujur!

Saya sangat pantang orang cakap belit dengan saya dan sampai bila-bila pon saya tak akan percaya cakap dia lagi...lantak ko la...saya pernah bekerja sebagai Credit Control Executives (CCE) di bahagian banking unit..that's what they called it...tujuan saya adalah untuk tahu selok belok financial management di kolej ni...wow!! banyak yg saya tahu...pertama sekali yang betul-betul saya tahu...jika student yang sudah grad di kolej ni dan mempunyai duit baki antara RM1000 dan ke atas (ada student yang mempunyai duit lebihan di kolej sebanyak RM11,000.00) agak susah pihak pengurusan kolej nak pulangkan balik bayaran mereka....sebab nanti kolej rugi la...padahal ramai student yang saya jumpa merungut-rungut tak dapat balik duit lebihan mereka dari pihak kolej dan sampai yang ada nak bawa hal ni ke mahkamah....huyyo...hurmm ntah la..saya x mahu masuk campur...saya dah habiskan lebihan saya di kolej ni dengan menyambung pelajaran di kolej ni...


I see you in court!!

Benci orang cakap tipu!

Dan seperti biasa, kalau saya sambung pelajaran di kolej ni..EF saya iaitu leader saya dalam kumpulan CCE saya yang menjanjikan, meng-confirm-kan, men-jamin saya akan dapat MARA kalau saya sambung Ijazah di kolej ni...saya tak percaya pon, dan saya akan sentiasa berhati-hati dengan apa yang orang-orang dalam kolej ni cakap...65% apa yang mereka cakap adalah tipu...huh! saya benci mereka....


save your money...

Dan sebelum saya menyambung pelajaran di kolej...saya sudah sediakan diri saya dalam wadah yang berbeza
, lain dari persediaan saya semasa menuntut di kursus Higher National Diploma (HND). Saya belajar supaya tidak termakan dengan kata-kata yang manis daripada orang-orang di kolej ini...dan saya hanya akan bergantung 100% kepada diri saya sendiri untuk survive...kerana saya tidak mahu kecewa di akhir  garisan nanti di sebabkan niat ' belajar sebab MARA dan sebab orang suruh'....saya bukan begitu...

Saya akan buat apa yang saya mahu berdasarkan pertimbangan akal yang waras dan juga hati yang tenang... Barulah kita boleh menghadapi situasi yang tidak di jangkakan....seperti pertukaran MARA loan ke PTPTN...
Semasa saya bersetuju untuk menukar pelan pinjaman pendidikan dari MARA ke PTPTN saya di beri satu surat untuk di tandatangani yang menyampaikan maksud yang saya setuju untuk ikut pelan mereka...dan di akhir surat itu adalah ternyata bahawa saya akan di beri pampasan sebanyak RM500 sebab menukar pelan pinjaman pendidikan...lepas tuh akak yang manage saya plak kata statement tuh sudah tidak valid lagi...

 

hutang ku bertambah-tambah macam gunung!!!!

Kesian dia makan tak kenyang

Kemudian saya pon mendengar penjelasan rakan EF saya kata bahawa pampasan RM500 tuh hanya di buka kepada pelajar yang terawal menukar pelan pinjaman mereka...itupon di kongsi dengan EF masing-masing..apa kejadahnya macam tu? kesian budak tuh...kalau anak-anak yang kaya mungkin mereka x kesior sangat la dengan RM500 tuh tapi bagi student-student yang hanya bergantung RM30 seminggu pada duit mak bapak (itupon duit makan jerk--aku rasa dia makan pon tak kenyang) bagi saya ini memang la tidak adil ..well siapalah yang mahu baca entry saya ni kan....tempias pon x sampai...


cukup ke ni?? macam tak kenyang jer....

Mereka nak berperang

Saya maklum saya bukanla pandai sangat...saya hanyalah average...kerana saya bukannya hantu sangat nak kejar perfect number 4.0.. No...saya hanya pentingkan kesenagan dan kelapangan hati menerima ilmu...macam-macam ilmu yg saya belajar di sini...ilmu menjadi diri sendiri..ilmu menyelesaikan masalah remaja yang hilang identiti diri...ilmu melarikan diri dari maksiat...ilmu melarikan diri dari masalah orang...dan macam-macam survival knowledge yang saya dapat...(itu di namakan ilmu ker?) dan itu cukup berguna untuk saya sampaikan pada adik-adik saya yang sedang dalam perjalanan ke menara gading macam Pami yang akan ke UtEM...saya sangat bangga dengan adik-adik saya...saya sayang adik-adik saya...saya bangga sebab mereka dengar cakap saya...suka bergurau dengan saya dan akan berkongsi masalah dengan saya...bukan sebab mereka dapat masuk Universiti...

Universiti kini hanyalah medan peperangan bagi mereka...sama ada mereka siap atau tidak..bila the calling has come they have to go...tak baca berita ke remaja IPT (more to IPTA la kan sebab IPTA yang terawal dari IPTS---sebb tuh otai) mengandung anak luar nikah, buang bayi, lari dari rumah yang the latest ada yang terlibat dengan pakatan Jemaah Islamiah (JI)...hish! x mahu aku...aku harap adik adikku ni tak der la terhasut
dengan perkara-perkara macam ni....


sediakan perisai anda....

Orang gila pon tak mati akal dan tak mati hati

Ingat ya adik-adik aku...kalau kita nak bercinta sila jangan sorok-sorok dari ibu bapa--beritahu ibu bapa kita dan dapatkan restu dari mereka dulu baru lah kita bercinta...insyallah..ibu bapa kita akan merestui hubungan cinta kita kalau pasangan kita orang baik-baik dan yang tak baik berubah jadi baik..insyallah asalkan kita berusaha...korang semua dah besar dan dah dewasa...Sila jangan ikut hati..nanti kamu mati..mati hati dan mati akal...ha kan dah payah.. orang gila pon tak mati hati dan mati akal ( sebab orang gila boleh lagi guna akal utk makan, minum, tido, berjalan, merayau--itukan semua guna akal jugak--sila belajar sains--lain kali jgn tido dalam kelas) 

Habis sudah saya membebel...mahapla..entry kali ni tak syok..x best pon...kalau tak suka sila jangan komen...
Saya pon tak paksa ok!

Bai!

Friday, June 18, 2010

Happy Family 1st Giveaway by Djf CloSet

Salam readers~~

Hari ni saya nak join satu giveaway ni...hehe seronok plak ada banyak giveaway yg saya boleh join..harap-harap kali ni saya sangat bertuah seperti contest dan giveaway sebelum ini...hehehe...comel kan banner ni..

Untuk menyertainya
Ikuti langkah-langkah ini:
  1. Jadi follower djfcloset.blogspot.com.
  2. Buat satu entry tentang giveaway ini dan masukkan link djfcloset dalam entry tersebut (http://djfcloset.blogspot.com/) 
  3. Letakkan banner "Happy Family Giveaway" ke sidebar blog korang dan link ke entry giveaway djfcloset (http://djfcloset.blogspot.com/2010/06/happy-family-1st-giveaway-by-djf-closet.html) 
  4. Setelah selesai, komen di bawah entry djfcloset dan sertakan nama, email dan link entry yang anda telah buat.
Giveaway ini terbuka kepada semua blogger tempatan. Tarikh tamat penyertaan adalah pada 9 Julai 2010.

Keputusan akan diumumkan 3hari selepas tarikh tutup penyertaan. Sebarang pertanyaan, email kami didjfcloset@yahoo.com.

Pemenang akan dipilih secara rawak dan telah memenuhi segala syarat yang ditetapkan.

Yes!! Cerita Lawak....

Salam readers~~

Aku rajin join contest..dan dalam banyak2 yang aku join...aku dah dapat reward tuk 3 contest..cuber la tengok kat sidebar aku ni...kan banyk contest2 yang aku join..syok kna...byk gila contest aku join...Dan setakat ini aku dah menang 1 contest, dapat 1 giveaway dan dapat reward sebagai early birds...hehee

1) Contest " Tak Kenal Dahlia Maka Tak Cinta Versi Ah Moy" dan kalau koranhg x caya ini senarai pemenangnya. Dan aku menang mini lipstick khas dari Cik Dahlia..hehe. Tapi tuh la silapnya satu jerk...Hadiah x sampai-sampai...aku ingatkan apa la masalahnya.Rupanya hadiahnyer sekarang ada di Pejabat Pos Mantin sebab posmen tuh x dapat nak masukkan dalam peti mail aku.hahaha..gila sedih...so tuh yg dia bagi notis ni...cuber tengok....

ni la hadiahnya..comey tak?


adoi..dapat dah notis suh amik bungkusan.....padan muka aku!!
esok2 jer la aku g Mantin...

2) Aku dapat Memo Pad dan Penanda Buku versi My Blue Retro Van dan aku adalah peserta yang bertuah namanya mahu di cabut...hehehe...happy gila...tak caya? cuber korang tengok senarai pemenangnya. Pastu aku check kat mali box aku kat bawah block aku...ini lah dia...


ni la dia suratnyer dah sampai....
sekali bukak ada ini....


jeng jeng....inilah hadiah giveaway saya dari Blue Retro Van
 terima kasih bebanyak yer...saya sungguh teruja...hehehe

3) Yes..yang ketiga adalah hadiah early birds kerana join contest Berapakah Harga Baju Saya? dari Mediha Omar. Hehehe yang ni..saya join jer sementara takder org lagi nak join..Saya adalah peserta pertama Contest ni.dan saya pon apa lagi join la.masa tuh tengah gila nak join-join contest ni semua...sekali tuh Cik Mediha shout kat shoutbox saya dan beritahu saya dapat reward early birds..Rewardnya adalah Shea Butter Mini Hand Cream....wah best gila...hehehe...mahal tuh $26.00 dolar beb...yang saya tengok dalam website dia lor...hehehe
hehehe...inilah rewardnya..Shea Butter Mini Hand Cream...korang bacalah descriptionnya sendiri..ataupon korang pegi website dia..klik SINI. Saya tak sabar nak dapat hadiah saya ni...terima kasih yer Cik Mediha..

Shea Butter Mini Hand Cream

A super-smoothing--and best-selling--synergy of 20% Shea Butter, honey and sweet almond extract, blended with the light and alluring aromas of jasmine and ylang-ylang essences. Texturally pleasing balm glides on and miraculously absorbs to help heal and protect dry or dehydrated skin. Anti-oxidizing vitamin E helps nourish. Invites even the most hard-working hands to a fresh beginning.



Terima kasih yang tak terhingga kepada mereka-mereka yang berhati mulia ini...huhuhu..saya sangat teruja...dan korang semua pon teruskanlah menyokong mereka yer...

ok bai!

Thursday, June 17, 2010

Akhirnya Pami dah jadi Penanam Anggur Ber-Ijazah!!

Salam readers~~~

Aku menonton movie sampai aku sendiri terlupa nak update entry pasal adik aku...sekarang ketahuilah korang bahawa Pami si Penanam Anggur dah jadi Penanam Anggur Ber-Ijazah....haha...bagus-bagus...nanti ladang anggur ko boleh la ko letak wiring banyak-banyak... sebab adik aku yang sorang ni dia minat Electrik...tuh yang dia dapat course Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Kawalan, Instrumentasi & Automasi) Dengan Kepujian di Univeristi Teknologi Melaka (UTeM)...punyalah panjang dia punya nama course..aku sendiri pon xberapa nak clear...hahaha..



Well..korang-korang pulak dapat course apa? Uni mana? Tahniah ye kepada yang dapt masuk IPTA..kepada yang tidak dapat masuk IPTA jangan la kecewa...kerana IPTS sedia menanti anda....macam saya...saya pon dapat tawaran kat IPTS...tapi anda semua di nasihatkan berfikir-fikir dengan semasak-masaknya sebelum membuat keputusan untuk apply di sesebuah kolej atau kolej universiti swasta atau di Universiti swassta...siasat betul-betul...jangan sembarang-sembarang amik kursus yang belum pasti kelulusan LANnya...itu yang lebih penting....kedua, berhati-hati dengan pengurusan kewangan dari pihak kolej swasta...mana la tahu ada bayaran yang tersembunyi ker...masa register kata lain...bila dah register nak kena tambah bayaran bagai plak...tak ke sakit hati..jadi anda sebagai pelajar dan juga ibu bapa harus telus dengan kehendak anda...INGAT! ANDA ADALAH CUSTOMER and CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT!....

p/s: kalau ada nak mintak pandangan saya untuk kolej mana yang best dan bagus...saya sedia membantu saya ingin membantu dengan ikhlas ok...yang ini perkhidmatan secara telus...haha...:)

ok bai!

Semak Keputusan Kemasukan ke IPTA hari ini!!!

Salam readers~~~

Yes pepagi lagi abah dah mesej...suwuh semakkan result adik...then baru la aku teringat adikku yang kat umah tuh sedang tanam anggur...haha..sah xder kerja boring gila kan...agak-agak adik aku masuk mana yerp? Korang plak mesti ada yang ternanti-nanti korang masuk Uni mana nanti ....kan? hehe..jadi jom kita check sesama...

1) website rasmi (http://upu.mohe.gov.my/) tak pon klik jer pic kat bawah ni...senang citer...


2) Korang pilihla korang hari tuh kategori apa...adik aku ni lepasan matriks...so pilih saluran 2..then masukkan butir-butir yang berkenaan..jgn salah masuk plak...karang nanti kuar 



3) Lepas tuh kuar la begini.....


ahahahaha....kol 12 nanti baru la kuar...18hb Jun 2010 jam 12.00 tengahari baru la di bukan semakan....ok kol 12 nnti update la...

Sultan Ibrahim bawak keretapi RONDA-RONDA?

Salam readers~~

Semangat JOHOR...DAULAT TUANKU...!!! DAULAT TUANKU...!!!!
Yess saya sungguh sayang dengan JOHOR saya....dan saya beri amaran...jangan ada yang berani nak jadi JOHOR MURTAD plak ae...sekeh baru tahu...

Kali ni...saya rajin-rajinkan melawat berita online UTUSAN dan saya terus menuju ker selection Wilayah Johor. Dan Sultan Ibrahim, sultan kesayangan saya nak jalan-jalan dari Johor Bharu ke Gemas naik train..fuhh saya sungguh bangga...Sultan dan Raja lain ada lesen bawak keretapi tak? Sultan saya ada..saya sendiri pon takda lesen bawak keretapi...lesen memandu pon belom lepas lagik..apa la..

Jom baca berita penuh kat Utusan.com...kita baca sama-sama....
.............................................................................................
Sultan Ibrahim tidak sabar pandu kereta api jumpa rakyat

KULAIJAYA 16 Jun - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar sudah 'tidak sabar' untuk memulakan Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2010 yang bakal berlangsung 26 Jun ini. Pada hari berkenaan, baginda akan turut ditauliahkan lesen memandu kereta api sekali gus membawa sendiri kenderaan itu yang merupakan pengangkutan utama KMJ 2010 selama tiga hari program itu berlangsung.


Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar menjalani latihan memandu kereta api dari Stesen Johor Bahru ke Stesen Kulaijaya sebagai persiapan sebelum baginda memandu sendiri secara rasmi pada acara Kembara Mahkota Johor 2010 edisi ke-12 bermula 26 hingga 28 Jun ini. Kembara Mahkota itu akan membabitkan jarak perjalanan sejauh 391.3 kilometer dari Stesen JB Sentral ke Stesen Gemas sebelum kembali ke Johor Bahru. - BERNAMA

"Beta sentiasa memikirkan bila 26 Jun akan sampai dan tidak sabar hendak dapat lesen (kereta api)," titah baginda selepas mengadakan sesi latihan membawa kereta api dengan nama Tg. Kupang bernombor siri 26108 dari Stesen Johor Bahru ke Stesen Kulaijaya di sini hari ini. Pada sesi latihan yang mengambil masa kira-kira sejam bagi perjalanan sejauh 35 kilometer itu, baginda gembira kerana ia berjalan lancar selain dapat melihat keadaan di kiri dan kanan landasan.

Titah baginda, pada sesi latihan itu, kereta api tersebut dipandu secara perlahan dan kelajuan maksimumnya hanya mencecah 100 kilometer sejam.

"Semasa KMJ kelak, beta perlu memastikan masa ketibaan di sesuatu tempat adalah tepat," titah baginda.

Pada sesi latihan hari ini, penduduk Kulaijaya tidak melepaskan peluang menyaksikan peristiwa bersejarah itu.
Ketika KMJ 2010 itu nanti, Sultan Ibrahim akan memandu sendiri kereta api yang bakal merangkumi jarak perjalanan sejauh 391.3 kilometer dari Johor Bahru ke Gemas dan kembali semula ke Johor Bahru.

Pintu Tercabut? waaaa!!


Salam readers~~~

Hari ini sungguh menggembirakan hati aku...sebab aku dapat laksanakan latihan memandu dengan jayanya...yes tanpa ada cikgu di sebelah aku...bagus sangat-sangat..barulah aman nak memandu..dalam litar jer la..Cuma ada cikgu yang memerhatikan aku dari jauh dan dia suruh aku memandu dengan sendiri...naik bukit, parking, tiga penjuru. Best dan sungguh seronok memandu sebab segalanya aku ingat dan lancar dan sebab gear kereta ni tak keras macam kereta-kereta yang lain boleh tak bagi saya naik kereta Viva?kedekut betul....


p/s: alamak kasut saya dah ada rupa macam buaya...Sabtu nanti nak pakai kasut per? adoiii...belajar memandu sampai mangap dah kasut saya ...cuber korang tengok...huhuhu nak kena beli baru la camni...

Dan hari ini juga saya sudah settlekan masalah payment yang tak masuk dalam record diorang tuh..alhamdulillah hari ini aku sungguh bahagia...dan cikgu yang monitor aku masa jalan-jalan di jalan raya pon tak banyak bunyi dan dia suka bagi markah penuh kat aku..yes...baik sungguh cikgu ni..maaf saya xder duit nak banjer cikgu makan....hehehe...Dan aku pon booking la QTI pada hari Sabtu ni (test yang di jalankan oleh cikgu-cikgu memandu sebelum aku layak amik Test JPJ). Sebenarnya aku nak amik hari Jumaat esok...tapi aku takut kalau-kalau aku ada buat silap...ni yang nak hafal balik semua teknik-teknik memandu ni...hehhe...aku fobia sikit dengan test...

Dan nasib baik hari ni x ikut cikgu yang sorang ni follow naik van--sebab van dia dah penuh....karang masak aku di bawa pusing g Bangi dulu sebelum ke kolej aku...haha....dan cikgu lain yang hantar aku g kolej boleh la plak dia nak ajak aku g makan sekali dengan dia...ishh x mahu ar...kesian dia buat muka kecewa...tapi apa nak buat...ADA AKU KESAH? hahahaha....

Tapi terkejut plak aku bila aku balik ke hostel aku...pintu rumah terbukak dan ada kasut terselit di antara pintu...aku bajet ada org terlupa and tak sengaja selipar terselit kat pintu....rupa-rupanya tombol pintu yang kat bahagian dalam tuh longgar dah dah loose...macam dah nak tercabut..takpe-takper sok aku g sound abg maintenance suh tukar tombol...hehhe..


see..dah nak tercabut dah kan...??

Balik-balik je aku on FB dan jugak menatap blog kesayangan aku nih..huh..rindu rasanya...kat blog aku..ngeh ngeh ngeh...aku pon apa lagi layan la citer Eagle Eye, Up dan jugak Jangan Pandang Belakang Congkak...tenks kepada Mrs Akeboshi sebab dia ada koleksi movie yang banyak sekali...nanti kalau dah ada citer Karate Kid saya mau nonton ya di external awk ni?hehe...yess..saya sayang Mrs Akeboshi..haha..sila cepat balik..perut saya dah lapar ni...hehe..:)

Baiklah..
Mahu proceed tutorial StaadPro saya..
bai!