~~~KETENANGAN HANYA TERLETAK DI HATI..APABILA KELUARGA MERESTUI SETIAP LANGKAH KITA DI MUKA BUMI INI...DAN YANG LEBIH PENTING ALLAH S.W.T REDHA DGN APA YANG KITA PERBUATKAN DI MUKA BUMI INI~~~~~AKU KINI LEBIH BERSEDIA DAN IKHLAS DALAM MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PELAJAR,ANAK DAN JUGAK TUNANGAN ORANG...ALHAMDULILLAH..~~~SEMOGA AKU SUKSES DALAM MEMPELAJARI ILMU-ILMU AKHIRAT, ILMU-ILMU SEBAGAI ISTERI, ILMU SEBAGAI KAKAK, ILMU SEBAGAI ANAK DAN JUGA ILMU SEBAGAI HAMBA-NYA~~~~~~~~

Iklan

Monday, April 19, 2010

Bangun Pagi

Bagun pagi...


Bangun pagi dalam kol 10.00pg..capai tuala kain batik and terus ke bilik air....tapi roomate aku tgh guna bilik air plak..kena la tunggu dia keluar dulu..hurmm...aku pon landing la kejap kat katil dia...dia keluar jer..dia dah gelak2 --melihatkan keadaan aku yang tgh tunggu dia kuar bilik air...huhu....aku apa lagi terus meluru masuk bilik air sebb x tahan nak pee dah...hehe

Siap mandi membersihkan diri aku terus basuh pinggan mangkuk aku yang dah terbengkalai tuh dan buat air milo+oat....selesai jer...aku terus open gmail aku..nk tgok sama ada si Gerald ni dah send DESIGN yang berlapok tuh kat aku ke belom....hish...SAH!!! XDER!!! GERAMNYA aku...aku nak siapkan assignment aku ni...adoiii..BILA KO NAK BAGI AKU DESIGN MX ROAD NI PAKCIK OIIIIIII!!!!!


Hari ni aku nak siapkan apa yang mampu dalam report aku..hurmmm lantakla ...hish

Aku ingin kembali kepada-Mu

Aku memasang telinga...
Mencuri dengar kata hatiku
Kata hatiku yang selama ini aku endah kan
Yang tidak pernah aku peduli
Yang sememangnya aku pandang enteng
Yang tidak aku hayati sedalam-dalamnya

Aku biarkan hatiku hanyut
Aku biarkan hatiku merajuk
Aku biarkan dia membawa diri jauh dariku
Aku biarkan tingkah laku ku di bawa arus dunia

Sehingga suatu saat
Kaki dan tanganku mati tidak berguna
Mati di tengah-tengah kesibukan mengejar dunia
Hatiku yang selama ini kering
Tidak aku sirami dengan ketenangan
Tidak aku bajai dengan huruf-hurus alif ba ta
Tidak aku pagari dengan hijab kesederhanaan

Sungguh aku kejam
Menyeks hatiku
Yang kehausan belaian dan kasih sayang pencipta-Nya
Yang sudah lama tidak merasa ketenangan dan kebahagiaan
Yang hampir mati di telan jerat Musuh Adam

Aku mencari kain putih
Buat membaluti tubuhku
Buat menghangatkan hatiku
Buat menenangkan hhatiku
Buat melapangkan dada resah
Buat mengairi hati kering dengan kalimah suci

Aku ingin kembali.....

Aku juga ngerti berdoa ya Tuhan...:)

Aku ingin kau kembali....




Matahari....
Kenapa mesti kau lari?
Kenapa mesti kau hindari?
Diriku yang kini memerlukan cahayamu....

Kau selalu pergi....
Tertutup oleh awan-awan hitam
Terlindung oleh turunnya hujan yang tak henti-henti...
Aku lemas
Aku bosan
Aku rindukan kehangatanmu...

Aku ingin berlari di padang hijau luas
Aku ingin mengejar rama-rama waktu petang
Sambil di sinari cahayamu

Aku ingin kau kembali
membenarkan aku berlari riang
Aku ingin kau kembali.....



SAD.DOWN.SAD.


Sad....




Sedih....




Mengenangkan diri..dan juga masa akan datang....




Apa yang harus di lakukan....??




Bagaimana harus melakukannya....??



Aku dah x tahan lagi....




Namun aku hanya mampu berdoa...dan terus berdoa...



Aku ingin doa ku termakbul...namun aku sedar aku bukan la di kalangan hamba-hambanya yang solehah....


Sambil aku menitiskan air mata kesusahan---memohon ampun jika hidupku di dunia hanya menambah murka-Nya....



Namun aku redha....aku teruskan hidupku...



Hanya doa yang aku mampu panjatkan kepada-NYA----JANGAN LA DI UJI KEKUATUANKU LAGI YA TUHAN...AKU BUKANLAH KUAT DALAM MENGHADAPI UJIANMU--AMPUNKAN AKU---AMIN.....





Internet yg SLOW MOW!!

Malam tadi semua org di kejutkan dgn berita kemalangan yang menimpa Achik Spin di LEKAS Highway. Takziah buat keluarga Allayarham Achik Spin..Semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang yg soleh. Amin...

Al-fatihah 

Hari ni...bgun agak lewat sikit--bgun2 jer dah mengadap MELODI---nk tahu tentang cerita terkini--especially berita kematian Achik Spin. Tiba2 saja dia pergi--terkejut semua org. Mula-mula Din Beramboi-sekarang Achik Spin...Terkejut semua org. Ramai jugak artis-artis muda negara kita yang pergi awal. Nak buat mcm mana--dah takdir--kita doakan yang baik2 buat mereka semua..

Hari ni--x dapat nk update blog--internet seawal pagi lagi dah xder---susahnya--nk berhubung dgn kawan2 yg lain pon susah--sebb melalui internet saja la yang aku mampu nk contact diorang...maklum la duit MARA x masuk lagi---nak calling2 pon eden xder duit...

Ini jer la yang terpapar setiap kali aku refresh aku nyer web page...hurmmm sedihnya.....


Friday, April 16, 2010

Construction Management Integrated Design (CMID)

Salam korang...

Aku ucapkan SYABAS kepada mereka2 yg sedang follow blog aku ni--aku tahu blog aku ni xder la glam ke fame mcm Cik Intan nyer blog...anyway dia inspirasi aku dlm dunia blog ni...hehe..boleh ae Cik Intan..:)

Kali ni..aku nk cerita pasal CMID....CMID which stands for Construction Management Integrated Design seems so complicated to hear..but having a seat in the hall and taking notes down and guidance from the lecturer whom at the same time is the Dean of the CE school felt like to be in a TORTURE ZONE... but i took the bright side....we have to actually if we are really seeing the EXIT DOOR..

CMID ni sebenarnyer satu subject yg cukup baik dan berguna tuk aku sebab aku secara langsungnya di dedahkan dgn teknik2 menguruskan project pembangunan secara asas...walaupon x der la terlalu detail tetapi cukup membuatkan aku sedar yg pembangunan ini memerlukan segala-galanya dan disiplin dan juga keprihatinan dalam menjayakan satu2 project supaya apa yang di laburkan itu berbaloi....

Dalam subject CMID ni..kami semua di bahagikan dalam beberapa kumpulan yang sepatutnya setiap kumpulan adalah teridir dpd 4 org pelajar...anyway lain pula halnya..xperla...at least boleh jerk jalan kan ( asalkan aku produce aku nyer report sendiri--hehe)

Selepas di bagi-bagi org2 dalam hall ni--hasilnya ada lah 8 kumpulan...( kalau x silap la)...4 group highway, 3 group structure dan 1 group wastewater...aku ingt lagi ..hehehe...

Aku berada dalam group highway....namanya Mega Seven Engineering Sdn. Bhd....

Best plak dalm CMID ni aku ada company sendiri....means kita kena la create company sendiri dan kena la introduce diri sendiri kepada CLIENT2...hehe..konon2nya nk rebut tender la...


*****lebey kurang mcm ni la****ni aku yg design sendiri layout ni--logo plak member group aku yg design..hehe****

p/s: insyallah nnti saya cerita lebih lanjut tentang project aku--aku  nk kena prepare tuk aku nyer presentation ok..daa

PERGI SEKOLAH!!!!

Salam to you all....

Its been a busy week for me...but this will never ever stopping me for a day dreaming everyday---(secrete la)...
I'm thinking of getting myself busy this end of APRIL...with SCHOOL..hehehe..and fetching my BIRTHDAY GIFT--oooo--i cant wait to have 'IT'--hehhe.


I'm so thinking of having soon preparation and planning for my wedding...i have chosen my theme, my wedding planner and i try to have a good bargain with the planner....my aim is only to have satisfied service at lower price...wish me luck babe...

thirdly, i wish to have a good interior design for my new house...we already have the key..and yet i cant wait to see my house...hehe..new life coming is kind an excitement for me....i wish i could be a new person in a new year...with my newly wedded husband....wish a many good luck for me ok dear blogger...:)

and the first look shall be the  

oh my oh my....

IKEA is the best--a credit for them.. i love all the design so much.. the colour inspiration and all of them..
checked--already in my list..:)



???WHAT ELSE??????

welll yeah...

my first job...i wish i could find jobs near to my house...a good salary and a good job condition...well actually i didn't care much about my job condition as long as it is a 8.00 a.m to 5.00 job p.m only ( caused i wanna spend a good days with my love ones ), and i will only do my job --only my official job unless i was paid more and only in the boundaries of my job guideline---i only do my job best when i was paid ( black and white ok )....**hehehe- evil laughing*** well life is tough...

Monday, April 12, 2010

Ha ini la bahan2 buktinya--ENJOY BEB!!!!

AKU PALING SUKA PIC NIII!!!

Waktu = 12.00 lebih kot
Tempat kejadian = Sc02 dan perkarang blok Sc02
Org2 terlibat = Wie , Wawa, n Saadah 

Wie <> Saadah 


Gila la--nk kena berlari jauh daripada mereka--haha---siap bawak tepung seyh..nasib baik tepung tuh x dibancuh betul2..hahaha


Habis dah badan aku--baju aku--hahaha--terpaksala mandi jugak---:)--COMELLA wie ni--hehe



tGok la sampai berpeluh2 tuh--dah lama ak x exercise....



Ni style senyum dalam penat dan penuh dgn mengah--haha

Anyway korang memang besh sebb korang dah tepung tawar aku sebelum aku naik pelamin--hahha

Dan x lupa jugak kat Fiza + Wie + Chort sebb dah buatkan Majlis Hari Jadi yg sungguh happening--best gila--BURGER yg Fiza beli tuh sedap......n LILIN 2 BTG tuk BLACKOUT tuh memang mahsyuk--besar punya lilin--hehhee

thank you so much..:)

UCAPAN DARI YANG PALING KU SAYANG !!!

Yang ni versi spesel....
Dia ni la bakal ROOMATE ku tahun depan....

ucapannya memang besh..hehe sebb dia kekasih aku lorr....heheheh
terima kasih abg.....


Hehehe---aku rindu sangat kat abg aku yg sorang ni---cyg tunggu taw HADIAH abg tuh--hehehe
nnti bawak ke kolej cyg ae--hehehhe--- x sabar x sabar..hehee

Happy Besday To You Ah Moy!!!

Salam alls...aku excited gila ar..ramai gila FB member aku wish aku besday..AKU HAPPY sangat....aku pon x kira berapa ramai yg wish..huhu...well...pada malam aku mencecah 24 tahun...kejadian yg aku paling takuti telah pon berlaku....mula2 tuh just chat dlm FB jer..dah housemate aku wish aku happy besday.....aku pon layan tapi sambil2 aku ckp dgn diorang la 'PLEASE PLEASE PLEAS...JGN NAKAL2..'---hehehe--ni aku ada la sikit cebisan2 ucapan antara mereka2 yg terawal memberi ucapan kepadaku--cewah...



***Azlin = member fb
***Aik Sarl = member fb 
***Saadah = housemate....


****Aziera = member fb aku****
***Nurul Hidayah = housemate aku***
***Edbuno = member kolej aku***
***Afeeqa Ramlee = housemate aku**


**Sudesh Nair ni lecturer aku n Supervisor aku dalm Final Project ak***



**Cheno = Junior Ce Degree and Classmate**
**Marina = member fb adik (Aq Coben) aku


***Yasmin = juniro kolej + jiran blok sebelah 
***Sara Nasruding = member fb
***Syukri = classmate 



**yatie = classmate degree
**akmal = classmate hnd + degree



*** uda = member kolej 
***zaki @ Aq Coben = adikkk
***Mizuki = member fb



*** pn saidah = mak member (dahsyat kan --anaknya nama Afose)
***Cydie = member fb 
***Nor Hayati = member SMK Dato Sulaiman 



***ina baharin = member fb
***alamak pic aku plak kuar lepas kena tepung---- nnti aku view besar lagi ek--**
***aliaa= classmate **



**aemy = classmate
***Mohamed Ali = ahahha ini member kelas yg paling bingit**



****toke budu = ayu namanya--dia ni member kelas..hehhe siap nyanyi lagi--sewonok betull--hehhe***
***Onez Twain = member fb



***awyn a.k.a hani = dak bolk sebelah--hehe
***abdul alim = member fb 
** wind whistler a.k.a Nazim = classmate @ junior 
***paul = classmate



***** mohd aliff = member fb 
****muhammad lutfi = member fb --siap naysid ooo.


****zohaib = classmate masa level 2b @ org pakistan ni..
***mohd afif= member fb 



**waheed = classmate
***afosz = member ni la yg maknya wish besday kat aku dlm fb jer la--hehe, dia ni senior aku
***arisha @ fara = member kelas
***ramdan = ex-senior 



**** nik= member kolej 
**ijart = member fb 
****

***yati = classmate HND
****tiur = classmate dari indonesi
**deprizon = lecturer yg gila2--hehe



**lyn= classmate 
**rene = bakal cousin in law--boley x? hehehe
***iezie = member fb


















Saturday, April 10, 2010

AKU DAH TUA!!! ERKKKK....

Salam semua dan selamat sejahtera....

         Hehe.. kita kalau dalam memberi salam kenala salam tuk semua..bukan ker kita ni rakya Malaysia??
haha..maklum la kena sejahtera kepada non-muslim...aku ni bukan setakat ada member melayu jerk---member cina n india pon boleh tahan la jugak...selesa dgn mereka....rindu kat Sir Taekwondo aku tuh...hurmm n member2 chinese aku yg sekarang kat UM, UKM....biasa ar diorag..otak gempak sey....hehe...kalah aku..:)..bukan calang2 program diorang amik...

     Nak tahu x? hari ni x lama lagi aku dah nak tua...eeee excited uuu...rindu kat Chee Han n Yew Two.hehehe...(aku rapat la jugak dgn Yew Two masa form Six--best gila da member macam ko ar--ko katner ae sekarang?--aduhh jejak kasih la mcm ni--hehe)

HAPPY BESDAY n HAPPR BZDAY


***uhuk..uhuk..gila dahsyat aku makan kek---hahaha***

        Selamat Hari Jadi kepada AZWA...Semoga panjang umur....kalau nk over sikit..korang komen2 ar kat FB aku..cuber klik kat ak nyer sidebar carik la FB badge aku--apa lagi add la--hahhaha ( nk fame punya pasal kan--well dalam gaya elektronik saja okies....)...aku dah x sabar nk tunggu SURPRISE dpd abg aku nih--hish x sabar gila la..hehehe...:)....


***NAK HADIAHHH***

WAWA DAH TUA..WAWA DAH TUA...HHHEHEH  


ADIOS 

Ngantuk!!!

      Hari ni, Mantin hujan seawal jam 7.00 pagi...jam 6.00 pagi dah start mendung2 n bagi tanda2 nk hujan..apa lagi..aku ngantuk ni..tapi kena bgun jugak sebb aku ngan saadah kena hantar fiza ker putrajaya sebb fiza dapat panggilan jawab test SPA 8...semoga berjaya buat Fiza my roomate...

      Sampai jer Putrajaya, yg ditemani Aril, bf fiza, kami pon sampai ke kawasan sekolah di Presint 11...ingtkan nk amik gambo ker--memandangkan hujan..ak pon malas la nak layan amik pic..lagipon ngantuk--xder mood..huhu...

       Lepas kita org pon balikla, mencari2 signboard ke arah Dengkil just semata2 nk kuar dpd Putrajaya(ala aku pon bukan ingt jalan Putrajaya bagai--tunggu ada keter la---ada ura2 tuh nk bagi aku VIVA sempena besday ak--wah sonoknya)...tuh yg aku excited tuh, smpai kan aku nyenyak gila tido...huhu...smpaikan aku terkejut bgun pagi tadi kol 6.30 saadah yg terlanggar kaki aku..huhuhuhu...(time tuh ngah mimpi apa tah...hehehe)...

Ni aku nk tunjuk sikit, pic keter, aku x sure lagi sama ada aku dapat Saga ker Viva, ikut org tuh la mcm mana kan...aku just pakai jerk...:)....*ngeeee*.....aku suka warna keter ni....syok uuu kalau dapat wana hijau mcm ni--tapi warna putih or silver n biru2 putih pon ok what..org kata white pearl kan..hehehe..aku ok jerk...aku pon bukan kesah sangat..:)


Aku berdoa supaya abg aku di permudahkan rezekinya dan sentiasa happy setiap hari dan semoga beban stressnya berkurangan..aku sayang abg aku sangat2..i love you so much..abg...:)...ni aku ada cerita sikit ni....
tadi aku g kedai Mirda...sapa2 yg dok Kolej Legenda ni tahu la kedai Mirda tuh yg mana kan...

Dalam aku mencari2 barang nk beli...eh sebenarnya si Saadah yg nk g beli telor..lupo laks...kan...hehehe..pastu ada plak la mamat N*gR0 ni kan dok sibuk tegur2 aku..kalau just tegur biasa2 xperla..ni nak usha2 aku..dah dua kali plak tuh...bongok betull...menyampah aku...mcm B***H...ahh geram gila aku...yg member dia ni plak dok tergedik2---dah rupa cacing kepanasan--rappers arr konon...hahah..apala diorang ni...aku rasa kan mcm nk jer wujudkan undang2 baru tuk org Nigeria supaya beradab dan bertatasusila biler berhadapan dgn org2 Malaysia..haha..bongok betul...


Friday, April 9, 2010

Ketawa Free!!!!

       Hye all....aku ngantuk2 ni pon masih lagi nk update blog aku---aku hari ni jadik student bagus--sebb sibuk nk submit final project aku...attemp yg x berapa nk bagus...punya la aku tunggu kat depan school tepat sebelum 4.30 ptg tapi locked plak door school CE...hurmm....nk buat mcm mana...pastu madam Hema ternampak aku..dia pon tegur la aku...aku pon cakap la kat dia ak nk submit final porject aku...aku heran sebb dia cakp awalnya ak nk submit..aku cakapla kat dia...bukan hari ni ke patutnya kena submit..hari ni kan 10hb april ( padahal baru 9hb april)...dia pon cakapla esok la submit bukan hari ni..hahahha...gelak2 aku ...dgn terkedek2 nya g scholll nk submit report..patutla lengang benar school xder org sibuk-sibuk di sana--hahaha..ciot betulla...hurmmm...

         Pastu aku pon lepak kejap kat meja Mdm Hema, madam pon layan jerk lepas dia settlekan hal dia jup,,, pastu dia nak balik...sebelum dia nak balik sempat la plak mdm suh aku p jumpa sir sudesh...aku cakap la..nnti dulu sebb sudesh ngah sibuk..nnti2 la kan..(padahal nk cover--hehe)..pastu madam hema dgn x punya sabar nya...dia g jugak panggil sir sudesh dpd jauh...nk bgtaw pasal satu bender (hal aku la jadi pelajar terbilang nk submit esemen awal2)... aku sempat jugak nk p tutup mulut dia....perghh bukan main payah lagi nk cover mdm hema ni..adushhh...dapat ko (azwa) sedibik...hahhaa..memang malu gila la ak hari ni...sebb aku iya2 la nk submit.....huhu...nasib baik..hurmm...bagus jugak Allah hilangkan ingatan aku buat sementara.....

Tapi hari ni seronok dapat borak2 dgn Sir Sudesh yg kelakar bagai...hehe...lepas jugak tension aku...n rasa lega sikit..hurmm..bagus la...aku dah ok..kalau aku sakit lagi....tahu la aku apa nk buat..ok la kawan...sok ada 'keje'...daaaaaa

Thursday, April 8, 2010

cinta yg cukup menyusahkan diri org lain---DAMN AZWA

Hari ni aku sempat berbual dgn abg dalm ym jerk--itu pon sekejap pagi tadi--kol 10.00pg...abg ym aku....lama jugak la aku tunggu dia--sekarang ni waktu doa rehat.


                       "abg syuk: Ayg..ayg dah angun..................
                        abg syuk: Ye abg ad ni ngah keje.............
                        abg syuk: .............................................,"------aku dah malas dah nk taip...

p/s: aku dah malas nk taip....sebb aku tgh chatting dgn abg aku...pastu abg aku senyap jerk...ntah la...dia diam jerk...means dia bz lagi la....aku kat sini.....cuma mampu tahan air mata jer la.....biarla aku hanyut dgn dunia aku sendiri....tak apalah kalau xder org hiraukan aku pon....biarla aku layan perasaan aku sendiri......

          Abg aku penat, kurang masa tuk aku....xperla...smpai mati pon aku sanggup tunggu...aku nk buat mcm mana lagi? aku x boleh nk paksa2 dia suruh ym aku dgn secepatnya...aku x boleh nk arah2 dia buat itu ini....aku ni bukan PENGARAH yg nak mengarah2...aku cuma mahukan org yg aku sayang beri aku perhatian...itu saja--tapi aku paham...dia xder kredit nk call aku....aku paham dia tgh susah di sebbkan aku...aku paham dia keje teruk2 dari pagi sampai petang sebb nk kumpul duit nk bagi aku makan esok hari.....aku paham semuanya..tapi kenapa hati yaku ni membentak2...nk jumpa..nk di layan...

HURMMMMMMM
SEKSA_________SEKSA
seksa nya jauh daripada yang tersayang...
kalau aku tahu seksa merindu mcm ni
agaknya ada setan dalam kepala otak aku ni

menyampah sangat2
dgn diri ku sendiri
kelas malas datang
xder mood
xder perasaan dah...
bodoh la aku ni...apa nk jaidk dgn manusia mcm aku nih...
bodoh...............

Damn myself....

Abg---mana abg?
Cyg rindu al kat abg.....
Hurmmm....kesian abg sebb abg kelam kabut sangat nk layan cyg kan...
xperla...
abg rehat la dulu ae...
kesian abg...nk buat mcm mana...abg x cukup tenaga nk layan cyg ni....
Cyg pon satu...cyg sepatutnya jaga diri sendiri....
Pandai2 la hidup....
sibuk sangat nk suruh abg itu ini....
apa la cyg ni...mengada2...bodoh cyg ni..bodoh...
suka susahkan org lain....
menyusahkan....
damn you AZWA......damn you....

Hurm--lemah lagi


      Hari ni aku tunggu sebarang berita daripada abg---( ermm actually--sms ker , ym ker, cal jer--harap2 ada lah hari ni--buat ubatkan rindu aku ni)---aku ni dah sakit tahap kronik--hurmm--adalah jugak mcm barah dah--hurmm ntah la...mungkin org lain pk aku ni mengada-ngada sebb manja sangat dgn abg aku--well aku memang manja dgn abg aku...org lain pedulik apa kan...

     Hari ni aku dapat la jugak hilangkan rasa rindu aku sikit--sikit la--well actually--x puas pon--agak rindu jugak nk bercakap dgn abg aku--hurmm--aku ni dah kira sakit mental dah--hurmm apa lah----hari ni aku nk kena siapkan Chapter 1, Chapter 2 and Chapter 3 elok2--and cantik2---sebb esok nk submit--n aku rasa aku nk submit awal pagi---sebb sebelah petangnya aku nk kena brief sikit tuk presentation tuh--hurmm---aku harap aku dapat lah bertahan sampai akhir--sebb aku x mahu la terkandas mcm satu org ni---ntahla--kecewa sangat2 kat dia..kenapa kau cepat mengalah?

       Pagi tadi, aku dah bangun dah sebenarnyer..pastu aku rasa geram sangat mlm tadi sebb abg x ym aku..dia cakap adik dia main tenet--aku rasa mcm nk belikan dia broadband lagi satu jerk--aku bukan x bg main--cuma aku x dapat nak cal nak mesej abg--sebb aku xder kredit--aku xder duit--pastu abg dah la balik lambat---bila balik--kesian--abg penat---letih---bila la aku dapat balik ke zaman dulu--zaman silam--kadang2 aku sampai terfikir--kalau aku x tunang dgn abg aku...mesti sebulan sekali dapat jumpa dia ---or lebih kerap---aku suka tuk close dgn dia--cuma sejak menjak ni---aku dah jauh--jarak semakin jauh dgn dia-kenapa? abg sibuk sangat ker bekerja? cyg takut nnti cyg yg akan bz--n xder masa nk layan abg--even nak cal pon mcm x sempat jer--cyg depressed la kat sini plak.

            Aku dah macam org sasau---aku sayang gila kat abg aku-aku x pernah pon cemburu membabi buta---aku x pernah tuduh dia yg bukan2---kadang2 aku x paham perasaan cemburukan seseorang dgn org lain tyh mcm mana---syukurla aku x faham perasaan tuh---sebb aku tahu dia tuh seorang yg jujur--aku sayang dia sangat2---tapi sejak meningkat usia perkenalan kami tuh--dia pon ada la lain sikit---mungkin dia adalah x tahan sikit sebb aku asik merengek--aku cuma nakkan perhatian saja--kawan untuk berborak soal hatii---aku cuma ada dia saja--'KAWAN' dah xder---dah hilang--sama ada aku yg menjauhkan diri atau aku dah tak di perlukan atau memang benar aku sudah tidak di perlukan lagi...HIDUP---ini la hidup namanya---sekejap KITA di perlukan--sekejap KITA di buang--dah x kenal kita dah--- x mengaku kawan dah..hurmmm...siapalaj yg faham..nak buat mcm mana?

Aku x faham....kenapa dgn mereka---biarkanla--aku kan FANATIK JOHOR--aku x layak campur dgn budak2 x betul dalam kolej ni--hurmm...

Mana yer abg ni----xper--CYG SANGGUP TUNGGU ABG SAMPAI MATI---:)



Wednesday, April 7, 2010

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

AKU NK JUMPA

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....
AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....
AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....


AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....
AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....
AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....

AKU NAK JUMPA....
AKU NK JUMPA.....
AKU NK JUMPA....



I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......

I HATE MYSELF......
I HATE MYSELF......




Aku Sakit Jiwa

Hari ni aku buat keputusan x mahu g kelas--ntah--sebb malas--sebb xder mood--sebb aku nk siapkan CMID---aku pon dah hilang markah kat presentation--lantak la--dah byk kali aku pm Gerald, sebb aku nk mintak data2 semua tok buat assignment--tapi satu pon dia x bagi--bodoh la Gerald ni--payah betol aku nk mintak data2 semua kat dia----kenapa la dia sibuk sangat nk simpan semua data2 tuh--aku nk sangat2--bagi jer la--bodoh la Gerald ni--menyampah aku---:(

Dah 3 kali aku x g kelas CMID---kelas Sir Dian--aku dah xder mood sesangat---serius gila ku down sem ni---Mara x masuk2--duit nk makan pon xder---pastu member baik pon dah berhenti ( aku x nak jadik mcm dia)---aku nk habiskan sem ni--pass pon pass la--aku dah penat dha nk berperah otak nk jadi org pandai--sengal al--otak aku dah jam nk dpatkan 4 flat--aku bukan di lahirkan pandai dalam segala hal--especially akademik--since i was a little girl--ntah la--i was such a dumb person---

Aku pulak setiap hari tertunggu2 mesej abg--cal dpd dia--aku mesej--dia pon xder kredit--aku nk call--aku xder duit--setiap kali mesti aku korbankan duit makan aku tuk topupkan hp aku n cal dia--dia selalu bz--hari2 kerja 7pg-7ptg.....bila balik penat--aku call dia tido---nk kacau x sampai hati--dia penat--so aku sabar jerla--kalau masa 2 bulan terawal, boleh la aku layan air mata ni--bila dah masuk 4 bulan aku nk nangis, tapi xder air mata nak keluar--MAKSUDNYA DAH KRITIKAL---ak takut nnti lama2 bila dah xder org pedulik--aku dah pudar perasaan dgn dia--org kata kita kalau bercinta mesti sentiasa kekalkan perasaan kita kat dia---kalau aku kata aku nk jumpa smpai nangis2--mean aku dah kritikal sangat2......hurmm...tapi ntah la...aku diamkan jer la..aku x berani nk melawan...aku x berani nk cakap lebih2..nnti ada org kecil hati..terasa..malu...mcm2 la lagi....

Memang benda ni nampak macam remeh---PERASAAN yg x di jaga---aku xnak abg keje terlalu sibuk sampai xder masa tuk aku---aku pernah cuber tuk tahan diri dpd xmau mesej dia n x call dia--tapi aku x boleh sebb aku sayang kat dia---sekarang ni aku cuma bergantung pada ym jerk--sebb dia pon selalu on ym dia--tapi aku ym pon --dia keje --sibuk---mcm mana la nk balas ym aku---sampai kelam kabut dia nk ym dgn aku--dah la pi lantak la--aku malas nk kacau---kesian--nnti tercedera plak masa buat keje---

Agaknya bila giliran aku terlalu asyik dgn kerja--n x pedulikkan dia seharian--apa perasaan dia?--mesti dia rasa tersisih tuk satu hari tuh kan? mesti dia mcm nk marah jer kan? or x pon dia sedih.....ntah la--aku x tahu la kalau apa yg aku tulis ni--org dah pandang remeh sangat--maklum--pasal CINTA jerk pon nk macam2--ngada2 jer lebih la kau ni---mesti org cakap mcm tuh..ntah la-----aku kalau x dapat jumpa dia jugak dalam tahun ni--better aku kahwin cepat2 jerk lagi bagus---org .lain yg x tunang pon --seminggu sekali dapat jumpa---aku sentiasa pujuk diri sendiri--hari2 ak pujuk diri sendiri---selama hampir 4 bulan aku pujuk diri sendiri--ntah la--lama2 aku bercakap dgn diri sendiri---aku pon dah jadik mcm org gila plak----nak bercakap pasal hati dan perasaan bukannya ada sapa nk dgr dlm rumah ni--aku pon dah lama x balik kampung jumpa mak abah---sebb pertama, aku protes sebb abah cakap balik kg dulu--jgn asyik nk g JB jerk----kedua, aku x balik sebb aku xder duit--duit tambang xder--sekarang ni cukup2 jerk ada RM10...tuh pon tuk buat assignment---nasib badanla aku nk makan guna cara apa---kadang2 aku seperti memahami org2 yg mencuri dan merompak. ntah la--i dont wanna end up my life into that kind of HERD....

"I;M DYING............................"



I HATE MY LIFE

Cyg rindu sangat la kat abg hari ni--sejak dah hampir 4 bulan x jumpa abg--cyg dah mula surut semangat cyg nk belajar---cyg dah cuber dah kuatkan semangat nk belajar--tapi cyg asik malas2 jerk--dah tinggal 3 hari jer lagi nk submit proposed Final Project..tapi cyg masih lagi malas2--hurmm x tahu la kenapa--

Pastu CMID assignment langsung cyg x sentuh--sentuh la jugak masa awal2--cuma secara rasminya cyg belum lagi compilekan semuanya dalam satu assignment includi\ng brief--ada lagi 2 minggu jerk nk siapkan semuanya--hurmm--mcm mana ni?

Pastu di tambah plak dgn sorang hamba Allah ni yg telah pon menyerah kalah sebelum sampai ke garisan penamat--cyg x mahu jadik mcm dia--tapi sebaliknya plak yg berlaku---mcm mana nk buat ni abg--mcm mana nk ubatkan cyg ni abg?--hurmm masakla cyg sem ni kalau cyg main2--habis la--habis la--cyg dah cuber dah sedaya upaya--kepala cyg ni jadik berat kalau memikirkan pasal assignment--hurm apa nak jadik la dgn cyg--dulu cyg x macam ni abg---cyg akan sentiasa berusaha kekalkan pointer cyg--setiap malam cyg akan berjaga smpai lewat--hari2 tido kol 4 pagi--semata2 nk siapkan assignment--dan cyg akan buat apa saja asalkan assignment cyg siap--even terpaksa merempat rumah member nk pakai lappy dia--even secara paksa--mintak maaf la yer--kalau ada yg makan hati dgn aku--hurmm

tapi sekarang cyg dapat rasakan wave diri cyg yg cukup2 berbeza--jauh dari personaliti sebenar cyg?
kenapa mcm ni?