~~~KETENANGAN HANYA TERLETAK DI HATI..APABILA KELUARGA MERESTUI SETIAP LANGKAH KITA DI MUKA BUMI INI...DAN YANG LEBIH PENTING ALLAH S.W.T REDHA DGN APA YANG KITA PERBUATKAN DI MUKA BUMI INI~~~~~AKU KINI LEBIH BERSEDIA DAN IKHLAS DALAM MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PELAJAR,ANAK DAN JUGAK TUNANGAN ORANG...ALHAMDULILLAH..~~~SEMOGA AKU SUKSES DALAM MEMPELAJARI ILMU-ILMU AKHIRAT, ILMU-ILMU SEBAGAI ISTERI, ILMU SEBAGAI KAKAK, ILMU SEBAGAI ANAK DAN JUGA ILMU SEBAGAI HAMBA-NYA~~~~~~~~

Iklan

Monday, May 31, 2010

My Sweetheart Smells Like Adidas Action 3 Control

Salam readers..terima kasih kerana sudi menjengah blog aku ni. Don't forget to  sini yer dan jugak sini. Maklumat penting untuk kamu semua dari Ah MoY. Now I wanna sepik OMPUTIH la yer..hehe

This time my sweetheart smells like Adidas Action 3 Pure. Whenever we have a date, every time he smells refreshing. I love the way he looks and guys a good smells always attract LADIES to get close to you. I know he always using Adidas Action 3 Fresh as his favorite anti-perspirant spray. Adidas Action 3 Fresh Anti-Perspirant Spray have unscented protection against perspiration. With the smart look of the bottle, he even looks more tempting and versatile. Hey! Its a trend and a must to have a bottle of ADIDAS ACTION 3 in your LOCKER, boys.

Adidas Action 3 are available for men and women. Just go any store or supermarket or shopping mall, these ADIDAS ACTION 3 will wait for you. More cute for women as shown in pic below and me myself using this Adidas Action 3 Fresh...or you can just have a click on the picture viewed for more EXPLORE on these cute and cool Anti-Perspirant Spray for women. You must have it BABES!!

My sweetheart Syukor ( actually he's my fiance lorr) loves his Adidas Action 3 Fresh as it's have cooling protection against perspiration, anti-whitening and first of all its 100% free-alcohol. That's just enough. Even my sweetheart have a 24hour busy day, this anti-perspirant spray protects him 24 hours. VERY HELPFUL. That was so cute of you ADIDAS, taking care of my sweetheart at all time. My sweetheart having a problem of over-sweat for only 2 hours after shower and especially when he always involved in his favourite sports, FUTSAL, BADMINTON and BOWLING, and he felt uncomfortable and always feels like to have a shower again. I feel sorry for him until I read this ADIDAS on my friend's blog through INSTANT CASH BLOGGING---of course la, I'am a new blogger lorr. 

**see even his outdoor activities are not a problem for him anymore...so he can enjoy himself..


I chosed ADIDAS ACTION 3 FRESH for him because this cool products from Adidas have New Dry Max System for extra wetness absorption, cooling fragrance that leaves you with that just showered feeling when the heat is on, special anti-whitening material to minimized white marks on skin and clothes , 0% alcohol-PH respect and Dermo tested. 





Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Sunday, May 30, 2010

Adakah PEREMPUAN sudah hilang SIFAT LEMBUTnya?

Terkejut...
Marah...
Yang aku panggil PEREMPUAN
Kini sudah mejadi BETINA


Kalau rasa dah tak mahu baby tuh...bagi kat AKU...
aku ni mulut akan jadi MACAM LONGKANG kalau aku jumpa BETINA macam ni....
Even aku takder duit nak besarkan baby tuh..
INSYALLAH 
tuhan akan tolong HAMBA nyer yang di anugerahkan ANAK....
AKU  tak paham kenapa PEREMPUAN dah tak macam PEREMPUAN
HATI sudah jadi HITAM kah?
JANTUNG sudah berLOBANG kah?
atau
memang NIAT nyer begitu?
aku rasa MAK dia patut PIJAK dia dulu sejak dulu lagi...
tapi MAK dia sayang dia...kalau tak mcm mana kan dia ley HIDUP sampai sekarang
tengok la ESOK kat AKHIRAT...
tak pon esok ALLAH BAYAR CASH....
SEMOGA HARI MATINYA PENUH AMAN...
aku tak mahu DENGAR dah ada berita ORANG TAH LEH MATI....
~~~ASTARGFIRULLAH~~~

Saturday, May 29, 2010

My Blue Retro Van Giveaway

Salam semua....hari ni aku blogjogging sebentar...tapi aku dah post entry baru..kat SINI...baca tau...ah moy pergi becuti....hehhee....Masa ngah blogjogging tuh...ah moy jumpa satu giveaway ni...tarikh tutupnyer bulan 6 ni...sompek laie ni...heheh...

cantik jugak kan....

Blog ni baru jer launching.Owner blog ni nak bagi giveaway sempena launching blognyer yang terbaru. Kalau nk join giveaway nih silalah klik di pic yang besar ni dan follow la syarat-syaratnyer....

Syarat-syaratnyer ialah:
1. jadi follower blog nie
2. buat simple entry pasal giveaway ni tajuk : BLUE VAN GIVEAWAY
3. upload banner kat entry & sidebar & link kan kat entry ni
4. tulis komen "SAYA DAH JOIN", tinggalkan link dan email untuk memudahkan pemberian giveaway tu ye..

Senang jer nk join...hahaha....korang semua sokong la blog ni dan jangan lupa WAJIB sokong/follow blog aku nih yer...heheheh....macam-macam cerita dari kacamata aku ni korang leh baca..komen ke kutuk ke nak mengumpat depan-depan aku ke diterima di sini....nak mencarut ker pon boleh...tapi semuanya tertakluk di bawah AKTA MENCARUT yang di benarkan la...x ley melibatkan nama orang lain...heheh...cet PUBLISITI konon...yang penting AH MOY X HIPOKRIT....yes hidup AH MOY....hehehe...

so....
GOOD LUCK!!!

Friday, May 28, 2010

ANDA PHOTOGENIC? CONTEST

Salam kepada semua pembaca-pembaca blog Ah Moy...dan tak lupa juga kepada Yeyen...Ha inilah Yeyen..lawa kan..CUN GITU mesti bodek2 ...wajib bodek .Korang pon nak join jugak ker?? boley jerk...klik pada pic ni pon korang dah ley sampai ker entry post Yeyen....semoga berjaya yer...Baiklah berbalik kepada cerita Tuan Punya Blog Nurulsyukor ni!!!


Terima kasih sebab invite Ah Moy join contest ni...heheh excited pulak kan...sehari suntuk Ah Moy dok edit pic Ah Moy ni...mesti korang terkejut kan pic Ah Moy lain..hahha..ni la rupa sebenar Ah Moy..lain daripada yang Ah Moy publish dalam Facebook...hehehe...ni yang original ok....harap-harap hadiah yang di tawarkan tuh LUMAYAN yerk agak2 banglo sebijik tak pun Ferrari ke kan syok jugak...

KOPAKLAH YEYEN

Hehehe...excited...huhuu...baiklah...berkaitan dengan Contest ANDA PHOTOGENIC? contestant di minta mengulas tentang picnya...tang mana photogenicnya...haha segan plak aku nk ngaku...takperla... 


Cantik tak pic Ah Moy ni?? cakap la cantikkk hahaha...dari mata turun ke hati bak kata orang dulukala takder la sampai nk mentioned orang zaman batu  Dalam pic ni Ah Moy paling suka mata Ah Moy dan jugak muka Ah Moy yang tembam tuh...hari2 makan beger mana tak tembam....susah jugak nk jaga muka Ah Moy daripada berjerawat dan jugak berbekas jerawat...

Kalau dulu Ah Moy muka teruk...byk bekas jerawat..tak cantik....pakai apa-apa pencuci muka pon x jalan...maka akhirnya cuma mengamalkan basuh muka sebersihnya di waktu pagi dengan sabun mandi biasa selepas bangun tido dan kalau ada jerawat or tompok2 tempekkan saja krim SAFI...cukup itu saja....tak mahu dah pakai jenama pelik2.TOBAT!!

Ah Moy suka merias mata Ah Moy dengan eyeliner dan Ah Moy belajar menggunakan pelbagai jenis eyeliner...baik liquid ataupon pencil...hehehe...hantam sajalah...yang penting ikut mood. Jadi bila bergambar Ah Moy banyak mencari side yang paling cantik dan sesuai cantik sangat tuh xder la. Saya yakin mata saya HOT..haha kalau x mcm mana Ah Pek leh sangkut kan? yer dakk?? hahahaa...lepas ni leh la print pic ni and jadikan kenang-kenangan kerana telah terpilih memenangi CONTEST ANDA PHOTOGENIC?...yes saya lah pemenangnyer...haha...tak malu umumkan diri sendiri menang plak

Baiklah kini, Ah Moy nak TAG tiga orang bertuah...siapa ya...

(esok kena g site--collect data--pegi tidooo!!!!)
(cik intan dah tukar layout baruu..huhuh--pergi terjah sana)
(cik MM sangat baik--hehehe--*wink*wink*)

JADI TUNGGU APA LAGI...KORANG PON JOIN LA.....

Cabutan Bertuah eLQirani Reload!!!

Salam dalam selamat sejahtera kepada semua pembaca. Ni ah moy ada nak bagitau kepada reader blog ah moy ni...korang xder kredit kan?? korang nk kredit percuma RM30 x?? kredit free tuh bai...hahha...ni aku ada join LUCKY DRAW...harap-harap aku cukup LUCKY la ek tuk dapatkan kredit hp ni...aku dah xder duit dah ni...ADOIII sengkek....



eLQirani-Reload adalah satu organisasi perniagaan e-reload / topup yang amat menguntungkan di masa kini. Dengan bermodalkan RM30, anda pasti dapat berjimat setiap kali menggunakan topup.
Urusan perniagaan yang flexible membolehkan anda membeli e-reload / topup dengan harga yang lebih murah dari kedai-kedai topup sama ada untuk kegunaan sendiri mahu pun kegunaan keluarga, apatah lagi berjual beli dengan rakan sekeliling anda.
Anda pasti tidak akan menyesal menjadi rakan niaga eLQirani-Reload!! 
Ketahui lebih lanjut dengan klik banner ini:





eLQirani ni menganjurkan LUCKY DRAW ni bersempena pembukaan LAUNCHING LAWAN BLOG eLQirani ni...hehehee....syoknyer la kalau dapat kan...harap2 pihal eLQirani dapatlah pilih aku sebagai pemenang pertama...hehehe..lagi best...

TARIKH TUTUP : 1 JUNE 2010

HADIAH!!!


Tempat Pertama  Topup Bernilai RM30!!
Tempat Kedua : Topup Bernilai RM20!!
Tempat Ketiga : Topup Bernilai RM10!!
Tempat Keempat : Topup Bernilai RM5!!
Tempat Kelima : Topup Bernilai RM3!!
Hadiah misteri buat referral terbanyak!


AH MOY nyer referrel adalah http://fairyku-bebas.blogspot.com/....
SEMOGA BERTUAH!!!!
AMINNN!!!

Thursday, May 27, 2010

Yeay!! Earning pertama Ah Moy

Salam you all..kita bertemu lagi...harap2 korang semua seihat2 dan baik2 belaka...haha apa la Ah Moy ni skema benar...keh keh keh....hari ni nak cerita sikit pasal earning pertama aku daripada Nuffnang...belum boleh cash out lagik la..cuma baru la dapat hint yang nuffnang aku ni berjalan dan berfungsi dengan baiknya dan terima kasih kepada Cik Diba sebab dia doakan aku nyer iklan nuffnang berfungsi..biasala orang dah experta memang cenggitu...huhuhu...

*inilah nuffnang ( ala semua org dah tahu la)

Sebenarnyer aku dah lama berblogging sejak tahun 2009....ok la kira baru lagi....cuma aku heran bin ajaib pasai apa la nuffy aku ni x kuar pon iklan2 mcm iklan anmum, prudential and lain2 lagi...asik kuar iklan biasa nuffy jerk...dah lama jugak la aku x bukak blog aku yang dah bersawang dah...aku pon check la jugak nuffy account aku...sekali dah x jadik Glitterati dah...dia appear status aku sebab ordinary apa tah x ingat ar....tapi bukan Glitterati status....tu la kena la aktif selalu....aku ada baca tips2 bagaimana nk kaya cepat dengan nuffnang nak improvekan performance kita sebagai medium pengiklan nuffnang. 

**ingat update blogger survey korang yer!!!

Salah satunya kena selalu update Blogger Profile Survey ( at least 2 bulan sekali la--ko tacap2 la apa yang patut--mungkin sebelum ni buat ayat and jawab cikai2 jer--cuber la ada masa tuh--buat ayat gedevance sikit--hahaha--bagi details) and satu lagi...korang pon kena update la Blogger Survey bagi setiap blog korang yang korang dah managekan dalam Blog Manager korang...ehh kena taw!! cuber la kalau x caya..hehehe..ni aku dapat tips daripada BLOGGER OTAI....otai punya blogger ok....

***haha..ni pic aku...saja jer buat mcm ni...konon2 tidak di kenali la...haha..ko tengok cumer Rm 1.25 jerk..xper2....Cik Diba sila klik Nuffy saya yerk...hehehe

Langkah pertama untuk mendapatkan buffered earning daripada Nuffnang ni kita sebagai blogger mestilah mendapat status Glitterati, means kita nya blog ni aktif la...traffik masuk (bukan traffik jam mcm kat highway..ok--hehe)...masa aku bukak tuh..huh mengeluh jugak la..macam malas la pulak aku nk aktifkan balik aku nyer blog ni...tapi aku tetap on jerk...aku mula aktifkan balik blog aku ni di penghujung bulan April....dan kini dah masuk bulan Mei....kejap lagi nak masuk bulan June...kiranya aku mengambil masal 1 bulan setengan tuk aktifkan Nuffy aku dan jugak manage blog aku, tambah mcm2, dan berjaya dapat 106 follower dalam masa sebulan setengah ni...hehhe....sekarang korang tengok la....aku dapat earning pertama aku...ala sikit jerk....x sampai 2 hinggit pon..hahaha..kesiannya aku...so korang kena la tolong aku ek...mekasih....kena kerja kuat sikit....

**carta pie visitir blog aku

Ini adalah carta pai ( bukan pai buek makan tuh) menunjukkan visitor blog aku..x sangka kan ke-2 tertinggi adalah visitor daripada Australia...wah, bagus gila...korang pon nk view jugak ker??ala kat Analytics jer...korang view kat bahagian tepi tuh, akan ada tertera senarai blog korang, then baru la klik kat Came From..baru la carta Pie ni kuar...ha korang tengok la visitor korang datang dari mana...huhuhuhu...so apa conlusionnya?? maknanya korangnyer blog ni dah ada potensi tuk maju ke depan ler...hehhee...pastu apa lagi pasang la strategy masing2 yer..

**alamak aktif 16 May jerk..hurmmm...kena usaha lagi ni..

Cuber korang tengok...aku nyer graph cumer tinggi satu tuh jerk..adoii...camno nih....penat la aku...nk buat mcm mana...aku kena usaha lagi...xper xper boleh lagi ni...hehehe...macam nenek aku kata...di mana ada kamahuan di situ ada jalan...kena la carik jalan tuh...xkan nk suruh nenek aku yer dak...hehehe

**ni aku nyer keywords menuju ke blog aku..pelik.tapi benar,...

Kalau korang tengok..keywords pertama menuju ke blog aku ada Izz Noland Abdullah...mcm mana tuh??sebb seingt aku la...aku xder plak buat review pasal dia ni ( aku kenal dia ni--haha)...ah lantak la..janji org masuk aku nyer blog....hahaha...pastu yang ke-2 plak rancangan al-Kuliyyah susuk...baru teringat aku dah remove dah blog ni daripada bloglist aku...ala aku nk kemaskini aku nyer blog...sekarang aku ada tab tuh BLOGLIST...so aku x leh la buang al-Kuliyyah ni yerkk--alhamdulillha----bawa tuah dah rezeki rupanya al-Kuliyyah ni...

Aku masa mula-mula nk aktifkan blog aku ni--aku sibuk review pasal Piala Thomas...maybe sebb tuh kot ada keyword "video Fairuzizuan tunjuk isyarat lucah"--sebenaryer ada penonton tunjuk isyarat lucah kat dia..tuh yang dia marah tuh...jgn salah paham..kang aku plak kena..ae bender ada kuar kat Berita Harian taw....padahal aku mana ada letak video kowt....hehe..x sangka kan tajuk2 panas selalu menarik org untuk baca entry kita...dah banyak dah aku tengok entry blog lain pon sama jugak...ish xkan la aku nk cemarkan blog aku guna tajuk PANASS!! camtuh plak?? alternatif lain ook..derr...

***panas mcm ni boley x??

**cuber la tengok..

sebenarnyer report2 yang aku tunjuk kat atas tuh...masa bulan lepas lepas punyer...yang terkini ini la graph view aku..hik hik hik....cuber tengok...dah naik balik kan..heheh suka suka suka....insyallah aku akan hasilkan entry yang best2...meanxder xder la sampai org cakap " Tajuk Gempak--Isi Sampah"--huhuhu...harap2 entry aku xder la mcm tuh kan...

ok la penat dah..bai!

Ae sorry!!!
aku lupa nk buat ucapan terakhir--eh bukan ucapan penghargaan....korang nk tahu...melalui Nuffnang Analytics..korang pon boley tahu Nuffnangers who recently read your blogs...hehe..yang ni korang g kat Analytics>klik blog yang korang nk view>Community *New!....apa2 pon korang kena rajin EXPLORE SENDIRI!..OK


ha...TAHNIAH DAN TERIM KASIH kepada mereka ni...sebab diorang la aku dapat rm1.25 dalam akaun aku...hehehe...thank you 

AQUAMUTIARA

Terima Kasih kepasda Mereka DAN ANDA sokonglah AH MOY....TERIMA KASIH
"SAMA-SAMA MENYOKONG ANTARA SATU SAMA LAIN"

CHOP CHOP CHOP!!
ADA LAGI
AKU BARU JERK TERINGAT....

Aku ada pertanyaan...kalau BLOGGERS tuk dok luar negara..contohnyer UK, AMERIKA, CHINA, or even INDIA.BOLEY KER DIORANG JOIN NUFFNANG ni???agak2 korang mcm mana??

Tuesday, May 25, 2010

Ah Moy makan BURGER!!



Inilah buger kegemaran Ah Moy...Ah Moy suka sangat makan burger daging double speciall...yang penting daging yer semua...
ah moy kurang and actually x suker makan burger ayam...
hehehhe...
memang x berapa gemar..
melainkan dah xder burger daging dalam dunia ni
hahaha

Korang plak suka makan beger apa??
kongsila and share ngan Ah Moy...
boleh komen entry ni
hadiah??
wah...tunggu ah moy kaya  kayap sikit baru leh buek contest

Korang amikla BURGER yang LAZAT ni dan sebarkan kepada kawan2

TAG la member2 korang...aku tagkan kat kawan2/follower2 yang paling BAIK dlm dunia ni...
hahahahahahaha....


hehehehe...korang pon amik la beger ni yerk...hehehe
bai!


Spot Speed Study!! # Part 2

Galery Spot Speed Study 
Korang enjoy la ek dgn pic-pic yang aku edit ni..hahahha

ini la Alat yang di gunakan....

JUGS Radar Gun....



ni aku posing ar dgn alat ni lepas habis tembak kereta orang
hahahaahaha
padan muka
kereta polis pon aku tembak
Saadah pon tembak jugak
dia poie tembak anak orang..hahahaa




ala aku pon nk cuber jugak....


bior aku tembak kereta ni...



lepas collect data..apa lagi..posing la....

Hari kedua.....
lepas makan kitaorg makan la..perut lapor dah ni...


hahahah sedap gila restoran kat Banting nih....


saadah dah x sabor2 dah...



nampak sangat dah aku x sabor



wkakaka..meja kami penuh dah ni...
licin dah aku makan nih...hahaha


Ni la lembu2 yang kami jumpa sebelah gerai ...haha tipu jerk...mana ada


*****nnti aku sambung balik ae....aku xder mood...tiba-tiba jerk mood aku hilang******

Monday, May 24, 2010

Ah Moy kena TAG lagi--tq iefa and Fazzy






Salam kepada korang...hari ni baru lah segar mata and badan nak bercerita sebelum ada lagi seminggu nk bukak sem...hehehe...pagi2 jerk bukak page Ah Moy, dah ada orang tag Ah Moy dah...heheheehe..Terima kasih kepada Ah Moy dan Eifa....seronok sangat sebb dah kena tag...hehehe..terima kasih....Ah Moy jawab tag korang yer...

 Kita mulakan dengan Fazzy...hehhehe...

23 PERKARA YANG KORANG MUNGKIN X TAHU
Syarat-syarat:
a) Tulis 23 rawak (random) tentang diri anda (x kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)

b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)

c) Kalau x ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni :)

Ok...Ah Moy jawab tag yer...



.Inilah perkara2 yang korang x tahu pasal Ah Moy...fuhhhh byknyer....


  1. Suka kena peluk (org2 yang muhrim jer ok---wekkk)
  2. Suka makan
  3. Benci betul kalau tandas kotor
  4. Benci org yang KEDEKUT ILMU
  5. Bila ada org berlagak or konon2 speakin London dengan Ah Moy---Ah Moy akan usha dia sampai la dia hilang ke-poyo-an dia---hahhah
  6. Ah moy suka tengok cerita Hindustan, Tamil (Movie Rajnikanth kebanyakannya yang best2), Cina (Chow Yun Fatt, Jackie Chan, Crystal Liu, Shu Qi, Zhao Wei), Inggeris (macam2--especially cartoon and Ironman), Melayu and Melayu Malaysia, Korea (sekarang dah kurang sikit), cerita Thailand, and apa2 cerita asalkan best, ceria dan bukan cerita seram.
  7. Suka dengki adik2--x tahu kenapa
  8. Suka usha barang kat supermarket or kat mana-man shopping mall, pastu berangan and x beli pon...hahaha
  9. Suka library besaR
  10. ada habit suka hidu bau buku baru....haha...gila ek ah moy ni..
  11.  gila tengok tv
  12.  gila swimming
  13. gila kentang???
  14. suka buat regangan kaki 180 darjah....ha amik ko....
  15. x tahu nak cakap per lagik...
  16. berangan nk ada dusun sendiri...haha--ley makan kalau xder wit nk beli nasik
  17. garang kalau time mengajar martial arts jer....
  18. suka baby--nak ada baby byk2
  19. suka berjalan-jalan asalkan ada driver
  20. suka makan KFC
  21. suka gula-gula kapas
  22.  kurang suka main game--tapi suka main game kat shopping mall--ala yang ada game macam2 tuh--ada game tembak2--lumba kereta--ada karaoke--game2 yang kat situ la...hahaha
  23. saya suka bLOGGING....hahahha--hobby baru....

kAwan2 yang bertuah kena TAG



HAHAHHA---cUKUPla tuh....:)



TAG yang kedua datang daripada Cik Iefa.....mekasih sebb tagged Ah Moy yer....ni yang Ah Moy sayang lebey ni.......



ni tyme Ah Moy kecik2 makan kek....hahaha
**korang caya x??



1) Apa yang anda buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
Ah Moy bom rumah dia..sennag citer

2) 6 orang di hati anda 
ah pek, ah pek, ah pek, ah pek, ah pek, ah pek.....hahahha and family Ah Moy la..

3) Anda rasa anda comel?
ye..ah moy comel

4) Single or taken?
tengah2...hahha..Ah Moy dah nak kawin dah...

5) Blog yang saya suka?
Nurulsyukor...hahha..x malu

6) Adakah bilik anda kemas setiap hari?
tak...macam2 ada...rimua, monyet, ayam..semua ada

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
malam tadi..lagu Kal Ho Na ho...haha

8)Last text message
I love you kepada Ah Pek..haha

9)Last phone call
Ah Pek la

10) Hari terakhir anda menangis?
2 or 3 tahun lepas

11) List 5 kaler feveret anda
xder xder....semua kaler fav Ah Moy

12) Orang terakhir yang anda berYM?
Ah Pek la...dia pon ada ym taw

13) Game yang anda paling suka?
ermmm...Zombie...hahha

14) Adakah anda peminat MCR?
MCR??? PEKEBENDERNYER TUHH???

15) Apa perasaan anda jawab tag ni?
Sangat2 la SUKA

16) Anda rasa tag ni best?
MEMANG BEST!!!!

17)Tagged lagi 10 orang

PERGHH....!!!
Sapa yang terkena kali ni??
haha nk buka CBOX kejap...hahaha...


ponek eden...hahaha...
korang plak la yg tag yer.....

Ok paper pon terima kasih kepada korang2 yang sudi tag Ah Moy...so banyk2 la tag Ah Moy yerkk...hehehehee

ok. bai!!!

Sunday, May 23, 2010

Ahahahahhah---Ah Moy kena ROADBLOCK dengan DIA ni ker??kah kah kah

Kalau korang rabun jauh....pastu ada orang cakap " ada roadblock!" masa korang x pakai tali pinggang keledar...mesti korang cepat2 pakai seatbelt kan...tapi kes kali ni lain.....driver yang cakap ada roadblock kat depan tuh buat bodo jerk...aku heran la kenapa dia cakap ada roadblock kat depan jalan sana tapi tak pasang seatbelt....nk kena saman???

Aku heran la....aku ni rabun...x berapa nak nampak..aku cuma nampak dari jauh macam ada blocking jugak la....tapi warna coklat...so cepat2 la aku pakai cermin mata aku--aku ni x suker pakai cermin mata---apa nk buat kena la pakai cermin mata....

Sekali....LEMBU daaaaaa.....

ADA RUPA MACAM ROADBLOCK kann?? kan kan kan??

CLOSE UP....SILAH BERKENALAN DENGAN LEMBU2 NI YER.....



**Ah Moy memang jakun kalau nampak LEMBU---padahal kat kampung Muar ada banyak lembu kowt...hahahahaha....

Nak tahu cerita lebih lagi pasal Ah Moy pada hari semalam (23.5.2010) dan jugak hari ni (24.5.2010)??
Korang follow la Ah Moy and Ah Moy akan ceritakan banyak2 lagi...
Hari ni ada bz sikit...dah selesai tugas Ah Moy...baru la leh post entry baru...hik hik hik hik...:)

ADIOS!!!!

Semua cerita ni ada kaitan dengan SPOT SPEED STUDY yang Ah Moy buat dengan member Ah Moy...ala tunpang glamer jerk......hehehe 

Ah Moy menang CONTEST " TAK KENAL DAHLIA MAKA TAK CINTA VERSI AH MOY"

Korang!!!!
korang!!!!!
Korang!!!!

Ah Moy dah menang..........
Eh..kejap kejap kejap!!!!
Ah Moy x menang piala yang macam ni.....gila arrr....hehhe


Ah Moy pon bukan memang hadiah yg mcm ni...Ah Moy bukan main bola sepak kot....




HAHAHAHAHAHAAHAHAHHHAH!!!!
Ah Moy menang pertandingan bercerita jerk la....
aLhamdulillah seronoknya....Ah Moy memang contest.....
asalkan menang...hehhe ni la contest pertama Ah Moy menang...seronok sangat....

Terima kasih kepada Cikgu Dahlia sebab pilih Ah Moy jadik pemenang...walaupon x memang ONE DROP PERFUME tuh...dapat hadiah mini lipstick pon jadik la....korang x caya?? meh tengok sini....and apa yang menyebabkan Ah Moy menang...ni la dia articlenyer....hahhaahaha...korang bacalah sini yer.....
hehehhe...punyer la seronok balik daripada site saja sudah ada berita gembira...dan lagi satu...berita baiknya adalah follower Ah Moy dah 80 orang...wah peningkatan!!!!

TAHNIAH KEPADA KORANG---MY FOLLOWER!!!!

....dan korang semua pon sokong la aH Moy yer....terima kasih kepada yang telah menyokong Ah Moy...Ah Moy akan buat cover story kat korang...mcm yang lepas2 Ah Moy buat untuk menghargai follower2 Ah Moy...heheheeehe...


**heh....sedap la plak lollipop nih...tadi lepas buat site investigation...sempat plak g Giant usha2 barang...huhuhuhu




Saturday, May 22, 2010

Spot Speed Study!! # Part 1

Hello everyone
..tomorrow I have a GREAT and BIG JOB to do..well...for an introduction will be giving few clues on what I have planned for tomorrow..
Tomorrow I will be posting a new cover story on how we should shot a CAR...ha?? wanna go to jail arr??
hahaha--kidding la..actually we (me and my friend) are gonna have a research on SPOT SPEED STUDY...this is part of the Highway Engineering knowledge..so for you guys who are already a 'DRIVER' should not speed up your car over than 110mph ( correct me if I'm wrong ok!!) --or you'll be sued--hurmm apa hal dengan saman ye tak??..see you there at Olak Lempit, Hulu Langat, Selangor and Bukit Changgang (Highway)..hehehe...

 **mcm ni la ghopernyer radar gun--tapi yg di gunakan nnti xder la mcm ni--biasa2 jerk---huhuhuhu.......abang ni tolong kitaorg esok

tomorrow I will get the details...for now let's see how these guy using a Radar Gun on a plane (well actually toy plane--hehe)



Wow!!haha never try this at home...(for sure kids love this)...But...the small aeroplane is nothing to do on my tomorrow's plan...Tomorrow I will be accompanying a friend (student) for a site investigation on capturing vehicle's speed on road....I dont wanna go details on that...we'll see for 2morrow...what will we collected and experienced based on self-exploring and experience...haha..hopefully nothings happened la....

" This is HOW WE LEARNED "
"SAFETY FIRST" 

Friday, May 21, 2010

Ah Moy kena taq!!

Selamat Pagi semua....
Bukak2 jer blog pagi2 ni dah kena tag dah...so thanks la yer kepada Cik Eifa..

So Ah Moy pon kena la jawab tag ini....hehehe...Anda semua paham kan mcm mana nk jawab TAG kalau anda di TAG??? X TAHU??? X PAHAM....Baca SINI PERATURANNYA OK!!!

UCAPAN:

Ah Moy nak ucapkan berbanyak2 terima kasih kepada Cik Eifa sebb dah susah2 menge-tag Ah Moy...malam tadi Ah Moy tido awal...tak dapat nk blogwalking...Ah Moy nak kena construct blog Ah Moy ni--hehehehe...mcm2 bender nk buek la...

SOALAN: 

1. Impian korang untuk 3 hingga 5 tahun dari sekarang

kahwin
kerja
kereta
Master
3 baby boy + 2 baby girl---hahahhahaha
deco rumah ( ala mcm deco-deco tuh--haks)

2. 5 impian korang untuk tahun ni--(ah moy: mcm azam baru tahun ni ker??hehhe)

Dapat Lesen Kereta
Kursus Kahwin (hahahahha)
Grad Study ( x sabar dah nk grad--x mahu pecah kepala dalm kolej ni lagik)
kerja (asalkan dapat duit halal)
siapkan BLOG CANGGIH ni--hahaha

LOPEH TUH TAG LA MEMBER: 

cik sukasuki
cik makemefresh
cik durianjawa
cik fafa

HAIRSPRAY

Hehehehe--seronok sangat tengok cerita HAIRSPRAY kat MEGA MOVIE kat TV3...heheheh--suka tengok musical movie mcm ni...lebih best dpd HIGH SCHOOL MUSICAL....hehehehe...kalau ada masa tengok..sungguh ceria dgn watak TRACY TURNBLAD....hehehehe..menari dan menyanyi....



iNi la ceritanya ..hehe poster diorang....
yang baju biru tuh JOHN TRAVOLTA taw ..dia jadik maknyer TRACY dalam cerita ni--agak fake la body besar dia tuh...hahaha..nampak sangat....


Yang ni ZAC EFRON--kegilaan ramai dlm movie ni--even TRACY pon cair ngan mamat ni---hehehhe...


Yang ni ingat tak??
Ni la mamat yang berlakon dalam ENCHANTED yang JADI PRINCE EDWARD tuh...hehehe
ligat betul dia menari and menyanyi


Ni la QUEEN LATIFAH---wataknyer jadi MAYBELLE---pon menari jugak--tapi Ah Moy suka sangat dia berlakon dalam cerita TAXI---best gila....heheheh--dia sudah DRIFT pulakkk


Ha yang inilah TRACY---heheh kalau korang tengok dia menari--cukup ligat--seronok gila---hahaha
cuberla tengok movie ni--beshh..hehehehe


ADIOS!!!!!