~~~KETENANGAN HANYA TERLETAK DI HATI..APABILA KELUARGA MERESTUI SETIAP LANGKAH KITA DI MUKA BUMI INI...DAN YANG LEBIH PENTING ALLAH S.W.T REDHA DGN APA YANG KITA PERBUATKAN DI MUKA BUMI INI~~~~~AKU KINI LEBIH BERSEDIA DAN IKHLAS DALAM MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PELAJAR,ANAK DAN JUGAK TUNANGAN ORANG...ALHAMDULILLAH..~~~SEMOGA AKU SUKSES DALAM MEMPELAJARI ILMU-ILMU AKHIRAT, ILMU-ILMU SEBAGAI ISTERI, ILMU SEBAGAI KAKAK, ILMU SEBAGAI ANAK DAN JUGA ILMU SEBAGAI HAMBA-NYA~~~~~~~~

Iklan

Tuesday, August 10, 2010

.Sahur [Day 1]

Salam kepada Muslimin dan Muslimat sekalian....
Selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang mulia...

Hari Pertama Sahur


Saya masih di kolej, tak dapat nak balik berpuasa dengan mak abah dan juga adik2. Sedih plak rasanya. Saya di sini masih ada lagi satu paper untuk di habiskan...Ala, paper exam la. Sok baru teringat nk amik docket exam saya. Kalau tak, habisla pointer saya.


Sebenarnya takder idea nak makan apa tuk bersahur. Kalau ada tong gas, confirm saya boleh la bersahur dengan senang hati. Semua serba lengkap, cuma tak bertong gas jer. Takde rezeki lagi la nk luakkan sikit duit tok order tong gas. Tak per la. Insyallah, lain kali ada rezeki. Tadi ke kedai, beli susu tin cap Dairy Champ  ngan roti Gardenier dan order beger Daging kat gerai beger belakang tuh. Ingat, nk buat sahur je beger tu, tapi xperla. Bantai jugak.

Sedih plak dengar lagu 'Ayah dan Ibu' kat siaran langsung TV3: Singgah Sahur kat Melaka----mendayu-dayu rasanya.....
 Hope hari esok, saya akan lebih tabah lagi menghadapi dugaan besar dalam hidup saya. Harap kita semua sama-sama menjalani ibadah puasa tanpa gossip, umpatan, atau menyakiti hati orang lain.

Amin...

1 comment: